Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan: “Sinyalizasyon olmazsa olmaz değil”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Turhan, sinyalizasyon sistemi için “olmazsa olmaz” değil dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, dünkü tren kazasında hayatını kaybeden Ankara Üniversitesi Öğretim üyesi Berahitdin Albayrak’ın cenazesinin ardından gazetecilerin kazaya ilişkin sorularını yanıtladı.

Turhan, “Adli ve idari tahkikat devam ediyor. Sinyalizasyon sistemi demiryolu sistemi için olmazsa olmaz değil. Bu sistemin olmamasından dolayı demiryollarında işletme yapılamaz diye bir şey yok. Bilgilerinize sunuyorum. Kazadan sonra ‘Sinyalizasyon olmadığı için bu kaza oldu’ gibi değerlendirme yapanlar, doğru bir değerlendirme yapmıyor” dedi.

Turhan, “Trenlerde bu sistem var mıydı?” Turhan “Trenlerde bu sistem var mıydı?” sorusuna ise “Bu soru doğru bir soru değil” şeklinde cevap verdi.

Yapılan pek çok değerlendirmede kazanın sinyalizasyonun yokluğu sebebiyle gerçekleştiği söylenmişti.

BTS ve TMMOB: “Tren faciasının nedeni demiryollarını siyasi ranta dönüştüren anlayıştır”

Ankara’da tren kazası: 9 ölü, 47 yaralı

ilginizi çekebilir

photo_5860693385084079542_x
Almanya'da öğrenciler savaşa karşı protesto yürüyüşü düzenledi
64e6459f-856b-4921-8ba6-f7cf80c0a099-750x375-1
8 Mart: Patriyarkal kapitalizmle tarihsel hesaplaşma
WhatsApp Image 2026-03-07 at 09.15
Ecmel Deniz Doğan: Transların uğradığı hak gaspları “dar bir kimlik meselesi” gibi görülmemeli