Danıştay başkanına göre yargı hiç bu kadar tarafsız ve bağımsız olmamış

Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, yargının hiç bu kadar bağımsız ve tarafsız olmadığını savundu.

Yargı uzunca bir süredir birçok konuda hükümetin istediği doğrultuda hareket ederken, sık sık mahkemelerden önce hükümler veren Tayyip Erdoğan ve AKP liderliği, yargının bağımsız olduğunu iddia ediyor.

30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında Beştepe’de düzenlenen resepsiyon sırasında Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zührü Arslan’ın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a önünde eğilerek selam vermesi tepki çekmişti.

Habertürk’ten Nagehan Alçı’nın aktardığına göre, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, CHP’nin Çanakkale’nin Kocadere mevkiinde düzenlediği Adalet Kurultayı sonrası yayımlanan sonuç bildirgesine tepki gösterdi. “Ben Danıştay Başkanı olarak sizi temin ederim ki yargı şimdiye kadar hiç bu kadar tarafsız ve bağımsız olmamıştı” diyen Özer, sözlerinin devamında “CHP, Adalet Kurultayı’ndan sonra yayınladığı bildirgeyle ne yapmaya çalışıyor? Aslında ben biliyorum. Tek başlarına güçlü siyaset yapamadıkları için eskiden onların imdadına yargı yetişiyordu. Şimdi artık yargı bunu yapmıyor” ifadesini kullandı.

Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, 2014 yılında Erdoğan salondan ayrılırken, adaletin bağımsızlığını sembolize etmesi için düğmesiz yapılan cübbesini iliklemeye çalışmıştı.

ilginizi çekebilir

2025_09_09T143003Z_1272711583_RC28OGAYYLOD_RTRMADP_3_NEPAL_PROTESTS
Asya’da mücadele dalgası: Yozlaşmış ve baskıcı yönetimler düşüyor
1625358843701
Brezilya’da bir dönüm noktası: Darbeciler ilk defa soruşturulup cezalandırıldı
Cosmopolitan_Manifest_1191_af474cc8a9
Sadece Manifest'e değil kadınların özgürlüğüne saldırı