Kolombiya’da barışın fotoğrafı

Kolombiya’da FARC gerillaları, barış anlaşması kapsamına silah bırakıyor. İmzalanan anlaşma ile birlikte nihai barışı sağlamak üzere 4 bin 329 kişinin Yeşil Bölge’ye giriş yaptığı açıklandı.

Hükümetin kurduğu Barış Komisyonu tarafından yapılan açıklamada toplamda 6 bin 300 gerillanın silah bırakacağını söyledi. FARC, anlaşma kapsamında siyasi partiye geçiş yapacak.

Yeşil Bölgeler, barış anlaşmasının somutlaşması ile birlikte gerillaların bundan sonraki süreçte geçici olarak kalacağı yerler olarak planlandı.

FARC üyeleri, Birleşmiş Milletler (BM) gözetiminde kurulan silah bırakma alanından geçtikten sonra silahsız olarak kamp alanında girip üniformalı olarak kalabiliyor. Kamp alanının içinde iki BM gözlemcisi de bulunuyor.

Kampın dışındaki çemberde ise üniformalı girişin yasak olduğu daha büyük bir bölge bulunuyor, burada resepsiyon ve FARC gerillası olmayan ama sürecin parçası olan kuruluşlar, kişiler ve görevliler için konaklama yerleri var. Çemberin en dışında ise Kolombiya ordusunun ve polisinin kampları bulunuyor.

ilginizi çekebilir

1032549325_0_200_4000_2461_1920x0_80_0_0_6236174a843e223f4d23a2da51730c32
Ezilenlerin mücadelesinde yeni bir umut ışığı: Barış süreci
Progress-Pride-flag
Antalya 11. Onur Haftası başlıyor!
chp-istanbul-il-baskanligi-ablukada-nobet-suruyor-1
CHP’ye kayyım tartışmaları: Anayasaya aykırı, hayır!