Londra’da metro çalışanları grevde

RMT ve TSSA sendikalarına bağlı işçilerin greve çıkması sonucu Londra’da metro seferleri büyük ölçüde durdu.

Pazar günü 18:00’de başlayan 24 saatlik grevden 5 milyon yolcunun etkilenmesi bekleniyor.

Ülkede kuzey ve güneye giden demiryollarındaki iki sendikanın daha greve çıkmasıyla cuma gününe kadar ulaşımda büyük aksaklıklar yaşanacak.

Muhafazakâr Parti sözcüleri, “küçük bir grup militan sendikacı”nın işi olarak gördüğü grevler devam ederse trenlerin ve metronun çalışması için “yeni yollar” düşünmeye başlayacaklarını söylüyorlar.

Sendikalarla işveren arasındaki anlaşmazlığın sebebi ise metro duraklarında bilet satılan ofislerin kapatılması. Bunun sonucunda 900 işçi işsiz kaldı. Sendikalar, bilet ofislerinin kapatılmasının güvenliği ve müşteriye verilen hizmet kalitesini de düşürdüğünü söylüyor.

ilginizi çekebilir

1032549325_0_200_4000_2461_1920x0_80_0_0_6236174a843e223f4d23a2da51730c32
Ezilenlerin mücadelesinde yeni bir umut ışığı: Barış süreci
Progress-Pride-flag
Antalya 11. Onur Haftası başlıyor!
chp-istanbul-il-baskanligi-ablukada-nobet-suruyor-1
CHP’ye kayyım tartışmaları: Anayasaya aykırı, hayır!