70 yaşındaki Suriyeli göçmen kadın Leyla Muhammed’e ırkçı saldırı

Gaziantep’te yaşayan 70 yaşındaki Suriyeli kadın Leyla Muhammed, Şakir Çakır isimli ırkçının saldırısına uğradı, yaralandı.

Son zamanlarda özellikle sosyal medyada bazı ırkçı siyasetçilerin de katkısıyla, göçmenler aleyhine provokatif, kışkırtıcı haberler yapılıyor, ırkçı bir rüzgâr estiriliyor. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın başını çektiği ırkçı bir grup her gün sığınmacılar aleyhinde yalan haberler üretiyor.

Sığınmacılara yönelik bu ırkçı ve ayrımcı propaganda, Gaziantep’te insanlık dışı bir saldırıya neden oldu. Suriyeli Leyla Muhammed, son günlerde tedavüle sokulan “çarşaflı kadın kılığında çocuk kaçırıyorlar” yalanı nedeniyle saldırıya uğradı.

Gaziantep Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü, Şakir Çakır isimli saldırganın gözaltına alındığını açıkladı.

Yaşlı bir göçmen kadına yapılan bu alçakça saldırı kabul edilemez. Yetkililerin bir an önce ırkçı saldırgana gerekli cezayı vermesi, Leyla Muhammed’e saldıran Şakir Çakır’ın tutuklanması gerekir.

ilginizi çekebilir

photo_5859679747028666432_x
Marksizm ve hayvan meselesi
WhatsApp Görsel 2025-05-17 saat 18.45
Filistin dostları Ankara ve İstanbul'da sokaktaydı: 'Nakba bitecek, Filistin özgürleşecek'
WhatsApp Görsel 2025-05-13 saat 14.56
Ankara'da hayvan hakları forumuna davet: "Şimdi ne yapacağız?"