Hastaneye yatırıldıktan sonra Sadako’nun en iyi kız arkadaşı ona eski bir Japon efsanesinden söz etti. Bu efsaneye göre 1.000 tane origami turnası yapan bir kimse, tanrılardan bir dilek dileme hakkına sahip oluyordu. Bunun üzerine Sadako origami turnaları yapmaya başladı ve daha ilk ayda 1.000 origami turnasını tamamladı. Tanrılardan sağlığını kazanmayı diledikten sonra, hastanede kaldığı 14 aylık zaman zarfında kâğıtları katlayarak turna yapmaya devam etti. 25 Ekim 1955’te hayatını kaybetti.
Tam olarak kaç tane origami turnası yaptığı bilinmemekle birlikte, sayılarının 1.300’den fazla olduğu tahmin ediliyor. Sadako Sasaki’nin yaşamına dair çok sayıda kitap yazıldı ve bugün Hiroşima’da bütün çocuklar onun kim olduğunu biliyor. Sadako’nun öyküsünün dünya çapında hızla yaygınlaşması, origami turnaların uluslararası barış hareketinin ve atom savaşına karşı direnişin simgesine dönüşmesini de sağladı.
6 Ağustos 1990’da Seattle’daki Barış Parkı’na Sadako Sasaki’nin gerçek boyutlarda, elinde bir origami turnası bulunan bronz bir heykeli dikildi.