DSİP: LGBTİ+ karşıtı mitingi kınıyoruz, LGBTİ+’ların yanındayız!

16.09.2022 - 11:16
Haberi paylaş

Devrimci Sosyalist İşçi Partisi (DSİP) İstanbul'da tertiplenen homofobik miting girişimini kınadı. DSİP, resmi makamlardan mitingin yaptırılmamasını talep etti ve yurttaşlara katılmama çağrısı yaptı 

Açıklama ve çağrı şöyle:

LGBTİ+’lar üzerindeki sistematik baskılar olanca hızıyla sürüyor. Hemen her gün devletin her kademesinden LGBTİ+’lara yönelik nefret söylemleri işitiliyor, LGBTİ+’lar hedef gösteriliyor. Onurları, eşit ve özgür yaşam hakları hiçe sayılıyor.

Birçok ilde düzenlenmek istenilen Onur Yürüyüşleri, son yıllarda olduğu gibi, bu yıl da yasaklandı. Ankara’da düzenlenmek istenilen Onur Yürüyüşü, aşırı sağcı / faşist gruplar tarafından basıldı. Eli sopalı faşistler, sokaklarda LGBTİ+ avına çıktı. Yürüyüşe katılmak isteyenler ise şiddet gördü ve gözaltına alındı. İstanbul’da da bir günde 373 kişi gözaltına alındı.

Bütün bunların cezasız ve yaptırımsız kalmasından cesaret alan aşırı sağcı / faşist yapılar, 18 Eylül’de Saraçhane Parkı’nda LGBTİ+ karşıtı bir miting düzenleyecek. Miting, “aileleri koruyalım” temasıyla LGBTİ+’lara nefret kustuğu gibi, LGBTİ+ temalı faaliyetlerin yasaklanmasına yönelik yasa çıkarılması ve bu faaliyetlerin hukuki yaptırımla karşılaşması çağrısı da yapıyor. Mitingin duyurusuna ilişkin hazırlanan bir video, TV kanalları ve radyolarda yayınlanması için ‘kamu spotu’ başlığı adı altında RTÜK’ün internet sitesinde yer aldı.

Devrimci Sosyalist İşçi Partisi olarak, aşırı sağcı / faşist yapılar tarafından düzenlenmek istenilen bu nefret mitingini kınıyor, resmi makamlara bu mitingi yaptırmama ve yurttaşlara da mitinge katılmama çağrısı yapıyoruz. Her zaman olduğu gibi, şimdi de lubunyaların onurlu, eşit ve özgür yaşam mücadelesinin yanındayız.

Nefret mitingine hayır!

LGBTİ+’lara özgürlük!

DSİP GYK

16.09.2022

Bültene kayıt ol