İzmir'de Emek Forumu: Farklı iş kollarından ve direnişlerden işçiler buluşuyor

12.02.2018 - 13:37
Haberi paylaş

Antikapitalistler platformu 25 Şubat Pazar günü İzmir'de birçok farklı sektörden işçiyi bir araya getirecek bir Emek Forumu düzenliyor.

Etkinliğin Facebook sayfası için tıklayın.

Emek Forumu: Birleşirsek durdurabiliriz!

25 Şubat Pazar

1. Oturum: Dünyada ve Türkiyede sınıf mücadelesi -14.00
Ebru Işıklı (Emek Çalışmaları Topluluğu)
Faruk Sevim (Antikapitalistler)

2. Oturum - Forum: Çalışanlar konuşuyor - 15.30
Saya işçileri, Grevci SF işçileri, İzban işçileri, KHK ile ihraç edilen kamu çalışanları, belediye işçileri, taşeron işçiler, öğretmenler, sağlık çalışanları, plaza işçileri, inşaat işçileri ve diğerleri iş yerlerinden, mücadelelerinden deneyimlerini paylaşacaklar.

Adres: Karakedi Kültür Merkezi, 1462 Sk., No: 20/1 - Alsancak (Kıbrıs Şehitleri Caddesi ile St. Joseph Lisesi arası)

Forum için Antikapitalistler'in çağrısı şöyle:

Emekçilerin hakları yıllardır sistematik olarak saldırıya uğruyor. OHAL koşullarında KHK’larla on binlerce işçi işten atıldı, grevler ve gösteriler yasaklandı. Özelleştirme, taşeronlaştırma, güvencesiz çalıştırma, iş cinayetleri, meslek hastalıkları artıyor. 

Yüzde 86’sı emekçilerden alınan vergilerden oluşan bütçeden aslan payını vergi kaçıran patronlar alırken, en hızlı büyüyen ekonomilerden biri olmakla övünülürken emekçilere düşen pahalılık, işsizlik ve iş kazalarında ölüm.

Sefalet ücretleri, iş cinayetleri, madenci katliamları, sağlıkta kesintiler, güvencesiz esnek çalışma, taşeronlaştırma, sendikasızlaştırma, çalışma koşullarının berbatlığı gibi sayısız saldırıları birleşerek durdurabiliriz. Bizler her yerde, her iş
kolunda çalışan beyaz ve mavi yakalı, kadın ve erkek işçiler bir araya geliyoruz. Birlikte konuşacağız, deneyimlerimizi paylaşacağız, birlikte hareket edeceğiz. Biliyoruz ki, onlar yüzde 1, biz yüzde 99’uz. 

Birleşirsek kazanabiliriz.

Katılım herkese açıktır.

Bültene kayıt ol