KESK’ten “OHAL değil demokrasi” mitingi

09.01.2018 - 11:59
Haberi paylaş

3 binden fazla üyesi ihraç edilen Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), “OHAL değil demokrasi” diyerek sokağa çıkıyor. KESK’in İstanbul mitingi 14 Ocak Pazar günü saat 15.00’te Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda yapılacak. 

KESK, Olağanüstü Hâl’e (OHAL) karşı miting yapacak. “OHAL değil demokrasi” başlığıyla gerçekleştirilecek miting, 14 Ocak Pazar günü, 15.00’te İstanbul’da Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda yapılacak.

OHAL’in kaldırılması talebiyle yapılacak miting için Eğitim Sen İstanbul 2 No’lu Şube’de 6 Ocak’ta bir basın toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan Eğitim Sen 2 No’lu Şube Başkanı ve KESK İstanbul Dönem Sözcüsü Kazım Yılancı, baskı düzenine asla boyun eğmeyeceklerini vurgulayarak, “Her kışın baharı, her karanlığın bir sonu vardır. Özlenen baharı, beklenen aydınlığı getirmek için tüm baskılara karşı dimdik ayakta kalmaya devam edeceğiz” dedi.

Başta açlık grevindeki kamu emekçileri Nuriye Gülmen ve Semih Özakça olmak üzere kamu emekçilerinin görevlerine iade edilmesi gerektiğini söyleyen Yılancı, İhraç edilen kamu emekçilerine yargı yolu açılmalı, KHK komisyonu açık ve şeffaf hale getirilmeli”  şeklinde konuştu.

Yılancı, herkesi “OHAL değil demokrasi” mitingine davet etti.  

Bültene kayıt ol