150 bin kamu çalışanı KHK ile ihraç edildi

29.08.2017 - 16:02
Haberi paylaş

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, Gaziantep'te sendika üyeleriyle bir araya geldi.

Buluşmada basın açıklaması düzenleyen Bozgeyik, geçtiğimiz 1 Eylül'den itibaren çıkarılan KHK'larla 150 bin kamu çalışanının açığa alındığını belirterek, açığa alınan emekçilerle dayanışma içinde olduklarını kaydetti. Açığa alınmalarala ilgili bayramdan sonra ulusal ve uluslararası alanlarda girişimlere başlayacaklarını vurgulayan Bozgeyik, referandumda evet oyu vermeyen kesime baskı uygulandığını da aktardı.

Bozgeyik'in açıklamasındaki ilgili kısım ise şöyle:

"Darbe süreci ile birlikte birçok arkadaşımız önce açığa alındı. 1 Eylülden itibaren çıkarılan KHK'larla birlikte Türkiye'de 150 bin kamu çalışanı görevlerinden ihraç edilmiştir. KESK olarak en başından beri bu süreci takip ediyor ve demokratik yollardan mücadele ediyoruz. Açığa alınan, ihraç edilen üyelerimize maddi ve manevi dayanışma içerisindeyiz. Bu dayanışmamız bundan sonraki süreçte de devam edecektir. KHK'larla sadece kamu çalışanları ihraç edilmiyor, halkın iradesinin temsil edildiği parlamento da fiilen ortadan kaldırılmış oluyor. Hükümet, 16 Nisan referandumunda oy vermeyen kesime referandumun ardından baskı süreci başlatmıştır. Bu bağlamda Kurban Bayramı'ndan sonra bu anti demokratik tutumun ortadan kaldırılması için ulusal ve uluslararası alanlarda girişimlerimiz olacak."

Bültene kayıt ol