Sendikal faaliyet ve grev “terör” değil!

08.08.2017 - 09:55
Haberi paylaş

Türkiye'de de Pakistan'da da hükümetler ve patronlar, işçilerin hak arama eylemlerini, sendikal faaliyetleri ve grevleri "terör" olarak yaftalamaya çalışıyor.

İstanbul'daki Akkim Kimyasal Yapı fabrikasında Petrol-İş’te örgütlendikleri için 22 işçi işten atıldı. Bunun ardından 5 kişi daha kovuldu.

Evrensel'in haberine göre, işyerinde yöneticiler işçilere şöyle diyor:

“Arkadaşlarımıza çıkın gidin, şirkete ihanet ediyorsunuz. Allah bile sizi affetmeyecek. Patronun istemediği bir şeyi yapıyorsunuz. Haramdır, günahtır. Siz niye bize bulaşıyorsunuz. Bu işlerden uzak durun. Sendika terörist işidir. Sendika solcuların, Alevilerin yaptığı iştir. Sizin ne işiniz var bunlarla. Hepiniz Müslüman insanlarsınız.”

Pakistan’da ise Rawalpindi şehrinde 4 demiryolu çalışanı, 23 Temmuz’da demiryolu işçilerinin gerçekleştirdiği greve katıldıkları ve örgütledikleri gerekçesiye tutuklandılar.

İşçilerin “terörle mücadele yasası“ uyarınca tutuklandıkları bildirildi. “Terör“ yasasından yapılan grevci tutuklamaları Pakistan’da yeni bir uygulama değil. Bir süre önce de Faisalabad’daki 6 tekstil işçisine “grev düzenledikleri için“ 4 yıl hapis cazası verilmişti.

Bültene kayıt ol