Birleşik Taşımacılık İşçileri Sendikası (BTS) 8. Olağan Genel Kurulu düzenlendi

22.05.2017 - 07:59
Haberi paylaş

BTS 8. Olağan Genel Kurulu, 20-21 Mayıs tarihlerinde Ankara'da gerçekleştirildi. Genel kurula 10 Ekim katliamında hayatlarını kaybeden 14 BTS üyesinin aileleri ve yakınları, sendikaların, meslek örgütlerinin ve siyasi partilerin temsilcileri katıldı.

BTS Genel Sekreteri İshak Kocabıyık ve Genel Başkan Uğur Yaman'ın yaptığı konuşmaların merkezinde, 10 Ekim katliamında yitirilen BTS üyeleri yer aldı. Yaman konuşmasında umudu kaybetmemek gerektiğini söyleyerek, 16 Nisan referandumu sürecinde gösterilen ortak mücadeleyi, katliamda yaşamını yitirenlerin bıraktığı yerden ve onlara verdikleri “barış” sözünü tutarak büyütme çağrısı yaptı.

Genel Kurula Devrimci Sosyalist İşçi Partisi adına katılan partinin Merkez Komite üyesi Atilla Dirim ise yaptığı konuşmada barış ve emek mücadelelerinin birbirlerinden ayrılmasının mümkün olmadığını, barışın olmadığı yerlerde emek mücadelesine yönelik saldırıların da yoğunlaştığını, her iki mücadelenin birbirini beslediğine dikkat çekerek, dünyayı değiştirme yeteneğine sahip tek sınıf olan işçi sınıfının barışı da kazanacağını söyledi.

Bültene kayıt ol