Yıldız Sunta işçileri grevde

12.05.2017 - 18:17
Haberi paylaş

Kocaeli Kartepe'deki Yıldız Sunta fabrikasında işçiler greve çıktı.

Türk-İş'e bağlı Ağaç-İş sendikasının örgütlü olduğu iş yerinde, işçiler 2010 yılından beri ücret zammı almadan çalıyordu. 6 aydır yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden anlaşma çıkmayınca, işçiler fabrikada üretimi durdurdu.

57 maddelik toplu sözleşmede anlaşma sağlanamadı. Anlaşmanın sağlanamadığı maddeler ise ücretlere yüzde 30 zam yapılması, mesailerin yüzde 200'den yüzde 300'e çıkartılması ve dini bayramlarda zam istemi oldu. Fakat yönetim işçilerin yüzde 30'luk zam talebine karşılık yüzde 12 zam önerdi.

436 işçinin çalıştığı fabrikada ortalama 1750 TL civarında giydirilmiş maaş alan işçiler dün greve çıktı.

Ağaç-İş Genel Sekreteri Gökhan Kibar, sloganlarının "Üç dönem biz fedakarlık yaptık, bir kere de siz yapın” olduğunu söyledi. Kibar, “İşçiler 21 yıldır bu fabrikanın ayakta durması için çalışıyor. Bu nedenle 3 dönemdir yani 2010 yılından beri ülkenin ekonomik şartlarını düşünerek fabrikayı göz ardı etmedik. Hem işçiyi, hem fabrikayı üzmeden zam oranları aldık. Arkadaşlarımız gerçekten büyük fedakarlık gösterdiler. Ancak bu kez fabrikanın fedakarlık göstermesini istiyoruz” dedi.

Bültene kayıt ol