Çiğli Belediyesi'nde çalışan Kafesan işçileri grev ilan kararını astı

29.03.2017 - 15:24
Haberi paylaş

DİSK Genel İş 5 nolu şubeden örgütlü Kafesan işçileri ile Çiğli Belediyesi arasında devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşma sağlanmaması üzerine, bugün, saat 11:00'de belediyeye DİSK Genel İş 5 nolu şube tarafında grev ilan kararı asıldı.

İşçilerin yoğun ve coşkulu katılımıyla gerçekleşen eylemde” yaşasın örgütlü mücadelemiz”, “sadaka değil toplu iş sözleşmesi”, “sözleşme hakkımız, grev silahımız” sloganları atıldı. Daha sonra Genel İş 5 nolu şube Başkanı Ali Haydar Kara basın metnini okudu.

Basın, metninde yasal süreç içinde 22 maddede uzlaşma sağlanmadığını o nedenle grev kararının işçiler için kaçınılmaz olduğunu dile getirdi. Belediye Başkanının %8 zam önerdiğini ancak çalışanlar olarak kendilerinin %15 talep ettiklerini açıkladı.

Ayrıca daha önce Belediye başkanının katıldığı bir programda işçilerin 4.700 maaş aldıklarını açıkladığı ama bunun kesinlikle doğru olmadığını belirtti. Yaşanan hayat pahallılığı ve ekonomik istikrarsızlıktan dolayı işçiler olarak zor durumda olduklarını, ama yinede sürecin uzlaşmayla sonuçlanmasını beklediklerini olmazsa da greve gitmekten asla geri durmayacaklarını belirtti. Ayrıca grev ilan kararından sonra iki aylık bir yasal süreç olduğu ama önümüzdeki günlerde uzlaşma sağlanması durumunda bu süreci beklemeden fiili grevi başlatacaklarını açıkladı.

Daha sonra söz alan Genel İş Bölge Sorumlusu Memiş Sarı ise bu referandum sürecinde şimdi grev zamanı mı diyecek olanlar çıkabileceğini fakat kedilerini DİSK olarak bu tek adam sistemine hayır dediğini ve hayır için en yoğun çalışan sendika olduklarını ifade etti. Ayrıca Belediye Başkanının basına ve kamuoyuna işçilerin 4.700 lira maaş aldığına dair yaptığı açıklamanın doğru olmadığını hatta şu anda bu rakamı ödeyeceklerse hemen tis’i imzalayacaklarını açıkladı.

Daha sonra grev ilan kararı, işçilerin “Bu daha başlangıç, mücadeleye devam” sloganı eşliğinde kapıya asıldı.

Bültene kayıt ol