Bekaert işçileri grevde

10.12.2016 - 22:57
Haberi paylaş

Kocaeli'ndeki Bekaert işçileri grevin 3. gününü geride bıraktı.

Bekaert'ta işçiler cumartesi günü grev alanında eylem için değil, evlenen işçi arkadaşlarını karşılamak üzere toplandılar.

Saat 18.00'e doğru fabrika önüne gelen Bekaert işçileri fabrika önüne gelecek düğün konvoyunu beklemeye başladı. Saat 18.30'da ise grev alanına Bekaert işçisi Emrah Varol'un düğün konvoyu geldi. İşçiler alkışlarla arkadaşlarını karşılarlarken, bir süre davul zurna eşliğinde oyun oynandı.

Birleşik Meta-İş Kocaeli Şube Başkanı Telat Çelik, düğün konvoyu geldiği zaman "Bekaert işçisinin düğününün perşembe günü başladığını ve şu anda düğünün büyüyerek devam ettiğini" belirten bir konuşma gerçekleştirdi. Daha sonra Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu bir konuşma yaptı, evlenen çifte temsili bir takı takıldı ve grev gözcüsü önlüğü işçiye hediye edildi. Bekaert işçileri ise düğün konvoyu gelmeden önce evlenen arkadaşları için alanda para toplayarak destek oldular.

Daha sonra düğün konvoyunu gönderen Bekaert işçileri direniş sürecinde kendi besteledikleri şarkıları hep birlikte söyleyerek, "Direne direne kazanacağız!" sloganını attılar.

(Kızıl Bayrak

Bültene kayıt ol