Metal işçilerinin eylemleri devam ediyor

11.11.2016 - 10:50
Haberi paylaş

ABB Elektrik işçileri, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde süren anlaşmazlık sonrası bugün iş yerine toplu yürüyüş düzenleyerek girdi. Gebze’de bulunan Alstom Enerji işçilerinin fabrika bahçesinde yaptığı eyleme polis saldırdı.

DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş ile işveren sendikası EMİS ile yapılan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması nedeniyle bir haftadır fabrikalarda eylemler sürüyor.

ABB Elektrik'te bugün işçiler Kartal köprüsünde buluşarak fabrikaya yürüyüş düzenledi. Fabrika girişinde BMİS İstanbul 1 No'lu Şube adına kısa bir açıklama yapan Hüseyin Fırat, anlaşmazlıklara değinerek "Bizim taleplerimize karşılık bizlere sadaka teklif ediyorlar. Buna asla izin vermeyeceğiz. ABB işçileri kenetlenerek hakları olanı alacaklar. Başka yerlerde nasıl kazandıysak, daha önce ABB'den atılan arkadaşımızın işe iadesini nasıl sağladıysak, hakkımız olan iyileştirmeleri de kazanacağız, kazanacaksınız" dedi. İşçiler önümüzdeki günlerde daha kitlesel bir basın açıklaması yapmaya hazırlanıyor.

Gebze’de bulunan Alstom Enerji işçilerinin fabrika bahçesinde yaptığı eyleme polis saldırdı.

(ETHA)

Bültene kayıt ol