KESK, iş ve gelecek için 15 Ekim’de Ankara’da

13.10.2016 - 08:42
Haberi paylaş

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) 15 Ekim’de Ankara’da “İşimize ve Geleceğimize Sahip Çıkıyoruz” başlığıyla merkezi bir miting düzenleyecek.

KESK Yürütme Kurulu, bir açıklama yaparak OHAL ve KHK’lara karşı merkezi bir miting yapacağını duyurdu.

15 Ekim’de Ankara’da gerçekleşecek olan mitinge katılmak için İstanbul, İzmir ve Van-Diyarbakır olarak üç koldan yürüyüşe geçildi. Yürüyüş kolları çeşitli illerde durarak mitingin çağrısını ve KESK’in taleplerini kamuoyu ile paylaşacak. 15 Ekim günü ise KESK üyeleri tüm şehirlerden Ankara’ya gelecekler.

KESK’in mitingde dile getireceği talepler, OHAL’in kaldırılması, KHK’lerin geri çekilmesi, ihraç edilen ve açığa alınan kamu emekçilerinin derhal görevine iade edilmesi ve iş güvencesini ortadan kaldırmayı hedefleyen düzenlemelerin geri çekilmesi.

Yürütme Kurulu tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Kamu emekçileri başta olmak üzere OHAL-KHK rejiminin hedefi hâline gelen tüm emek ve demokrasi güçlerini, ekmeği küçültülen, temel hak ve özgürlükleri ortadan kaldırılan tüm yurttaşlarımızı, yürüyüş kollarımızın illerde yapacağı basın açıklamalarına, yurdun dört bir yanından gelen üyelerimizle 15 Ekim’de Ankara’da yapacağımız “İşimize ve geleceğimize sahip çıkıyoruz, bu ağır saldırıyı da püskürteceğiz” merkezi mitingimize katılmaya, omuz olmaya
çağırıyoruz!”

Bültene kayıt ol