Taksim'de Soma katliamı eylemine yasak

12.08.2016 - 11:42
Haberi paylaş

Taksim Meydanı’nı darbe girişiminden beri demokrasi nöbetlerine açan, CHP'ye de miting izni veren hükümet, Soma’da 301 işçinin hayatını kaybettiği maden katliamıyla ilgili basın açıklaması yapılmasına ise izin vermedi. Valilik, Sosyal Haklar Derneği’nin (SHD) yaptığı başvuruyu işleme dahi almadı.

13 Mayıs 2014’te Manisa’nın Soma ilçesinde 301 işçi Soma Madencilik’e ait madende meydana gelen faciada hayatını kaybetmişti.

Sosyal Haklar Derneği, her ayın 13’ünde İstanbul Kadıköy’de konuya ilişkin basın açıklaması yapıyordu. Dernek bu ay, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra demokrasi nöbetlerinin tutulduğu yerlerden Taksim Meydanı için valiliğe başvuruda bulundu ve 13 Ağustos’ta basın açıklaması yapılması için izin istedi.

Darbe girişiminin ardından 10 Ağustos’a kadar Taksim’de her gece ‘demokrasi nöbeti’ tutulmasına izin veren valilik, Soma’da hayatını kaybeden işçileri anmak için yapılan başvuruyu işleme dahi almadı. SHD, valiliğin kararına tepki gösterdi.

SHD, 13 Ağustos 2016 günü saat 15:00’de Fransız konsolosluğu önünde, saat 19:00’da da Kadıköy Altıyol’da buluşma ve demokrasinin ilk adımı niteliğindeki taleplerini bir kez daha dile getirme çağrısında bulundu.

Bültene kayıt ol