Düzce ve Gebze'de petro kimya işçileri üç fabrikada greve çıktı

26.11.2015 - 13:50
Haberi paylaş

Düzce'de ve Gebze organize saniye bölgesinde bulunan TRELLEBORG fabrikası işçileri, bağlı oldukları Petrol-İş sendikasıyla birlikte greve başladı.

Evrensel'in haberine göre, Gebze (2), Düzce ve Tokat'ta olmak üzere 4 tane fabrikası bulunan TRELLEBORG şirketinin işçileri, Gebze ve Düzce'deki fabrikalarında örgütlü olduğu Petrol İş sendikasıyla birlikte 25 Kasım sabah 09.00 itibariyle fabrika önlerinde yaptıkları açıklamalar ile grevlerine başladı. 

Gebze’deki 2 fabrikada bulunan 400 işçi, örgütlü bir şekilde gelecekleri aileleri ve çocukları için grev dedi.

Petrol iş Gebze Şube Başkanı Süleyman Akyüz, 01.07.2015 tarihinde başlayan toplu sözleşme müzakerelerinin bittiğini belirterek, “9 oturum yaptık. Bu 9 oturumda toplu iş sözleşmelerini tartışarak bugüne kadar geldik. Ancak son gelinen noktada bir çok madde maalesef elimizde kaldı. Burada biz taleplerimiz için bir araya geldik, hepinizin olanlardan bilginiz var. İstediğimiz maddeler elimizde kaldığı için 25 Kasım itibariyle sendikamızın bağlı olduğu 3 TRELLEBORG fabrikasında grevimizi başlatıyoruz. Taleplerimizi onaylatana kadar grevimize devam edeceğiz, hepimize hayırlı olsun” dedi.

"Biz bu düzene karşıyız"

Süleyman Akyüz’ün ardından konuşan Organize Sanayi'de bulunan TRELLEBORG’un işyeri baş temsilcisi Erdoğan Orak ise şunları söyledi:

“Bizlerin mesajı açık ve net: sendikalı olmak ayrıcalıktır. Sendikalı ol güçlü ol, bu sloganın anlamını önemini çok iyi anlamak lazım. Bir sendikanın olmadığı yerde bu tablonun olacağını kimse bize söyleyemez. Bu, güç birliğinin göstergesidir. Bizler hakkımız olanı alana dek bu birlikteliğimiz, gücümüz ile fabrikalarımızın önündeyiz. Bütün emekçi kardeşlerimizi bizlerle dayanışmaya, beraber mücadeleye çağırıyoruz.” 

İşyerinde çalışan grev sözcüsü Tuncay Karacan ise var olan sömürü düzenine baş kaldıran insanlarla beraber olduklarını vurgulayarak, “Bir düzen kurulmuş, herkes kendi sömürü düzenini gerçekleştiriyor. Biz bu düzene karşıyız. Biz emeğimizin karşılığını istiyoruz ve inanıyoruz ki bu direniş, emekçinin hakkını getirecektir” diye konuştu.

"Hakkımızı alana kadar greve devam"

Diğer konuşmalar ise şöyleydi:

Trelleborg Gebze Merkez baş temsilcisi Hüseyin Uslu: "Bizler hakkımızı almak ve daha iyi şartlarda çalışmak için bugün grev startını verdik. Hakkımızı alana dek bu grevi sürdüreceğiz, bütün emekçileri bizlerle dayanışmaya desteğe çağırıyoruz."

Merkez fabrika grev sözcüsü Mustafa Öztürk: "Bizim Avrupalı işverenimiz, Türkiye’nin ekonomisine baktığı için bizlere diretiyor. Bizler bu diretmeye karşı yılacak değiliz, mücadelemiz devam ediyor."

İdris Mahyetin: "Burada birlik olursak, arkadaşlarımızla beraber sonuna kadar götüreceğimize ve istediğimizi alacağımıza inanıyoruz. Biz her şeye hazırlıklıydık, eşlerimize çocuklarımıza hepimiz olanları anlattık. Biz haklıyız, hakkımızı alacağız, hakkımızı almak için sendikamızla birlikte elimizden gelen her şeyi yapacağız."

Merkez fabrikada çalışan işçi Gürhan Özel: "Mücadele edilmeden hiçbir şey kazanılmaz, insanca yaşamak için mücadele edeceğiz. Birlik ve beraberliğimizle grevimizi başlattık, mücadeleye devam."

Harun Kurumlu: "Bizim amacımız, emeğimizin peşindeyiz, emeğimizi satıyoruz ve hakkımız olanı istiyoruz."

Bültene kayıt ol