Renault fabrikasında yine eylem: İşçiler, Türk Metal'i istemiyor

26.11.2015 - 09:33
Haberi paylaş

Mayıs ayında metal işçilerinin ayağa kalktığı görkemli direnişin başladığı yer olan Renault fabrikasında, yetkisini ve üyelerini kaybetmesine rağmen provokasyon yaratmaya çalışan Türk Metal'e karşı işçiler dün yine eylemdeydi.

İşçiler, istifa ettikleri ve fabrikadan kovdukları faşist destekli sendika Türk Metal'in yönetici ve temsilcilerinin departmanlarda ve yemekhanede gezmesi üzerine protesto eylemleri yaptı. 

Renault işçileri, yaptıkları açıklamada, “Biz Renault işçileri üzerinde herhangi bir temsiliyeti kalmamış olmasına rağmen, Türk Metal  temsilcileri bugün fabrikada ‘temsilci’ edasıyla bölümleri dolaşmaya kalktılar. Aldıkları yanıt budur. Biz Renault işçileri olarak Türk Metal  temsilcilerinin bölümlere girip yüzsüzce aramızda dolaşmalarına izin vermeyeceğiz. Türk Metal temsilcilerinin yeri Türk Metal’deki ağalarının yanıdır” dediler.

“Türk Metal gidecek dertler bitecek!”, “Türk-Metal Renault'tan defolsun gitsin!”, “Baskılar bizi yıldıramaz!”, “Her yer Renault, her yer direniş!” sloganları atan işçiler, yuhalamalar ve ıslıklarla protesto eylemi yaptı.

08.00-16.00 vardiyasında başlayan eylemler, 16.00-24.00 ve 24.00-08.00 vardiyalarında da devam etti. Her iki vardiyada da işçiler toplu çıkış yaptılar.

Bültene kayıt ol