Mücadele her yerde: Kırşehir’de taşeron karayolu işçileri iş bıraktı

18.08.2015 - 17:56
Haberi paylaş

Kırşehir Karayolları 61. Şube Şefliği’nde çalışan taşeron karayolu işçileri, ücretlerinin ve yemek paralarının gasbedilmesine karşı iş bıraktı.

Kırşehir Karayolları 61. Şube Şefliği’nde Hamit-Kayseri, Çiçekdağı, Kaman, Mucur ilçeleri şantiye bölgelerinde çalışan taşeron işçileri, ücretlerinin düzensiz ödenmesine ve yemek paralarının gaspına karşı iş bıraktı. Şube Şefliği’nin bahçesinde oturma eylem yapmaya başlayan işçiler, iki aylık ücretlerinin yanı sıra 9 aylık yemek paralarının ödenmediğini belirtti.

İşçiler adına konuşma yapan Yol-İş temsilcisi Mustafa Gürler, "Karayolları 61. Şube Şefliğinde çalışan 62 taşeron işçi 10 aydır yemek parası alamıyor. Maaşlarını düzenli alamayan arkadaşlarımız var. Bu nedenle iş yavaşlatma eylemi yapma kararı aldık" dedi.

Hangi taşeron firma gelirse gelsin haklarını gasbettiğini kaydeden işçiler, şu ifadeleri kullandı:

“Hangi firma geldiyse sözlerini tutmadı ve bizler de işe çıkmadık. Şu anda işler durdu. Bu şirket 1.5 aydır karayollarının işini yapıyor. Bu şirket hakediş alamadığı için maaşlarımız ödenmedi. Bundan önceki şirketten de alacağımız var. Onlarda 9 aylık yemek paramızı ödemediler.”

AKP işçileri aldattı

Geçtiğimiz günlerde Karayolları Eskişehir 46. Şube Şefliği’nde çalışan taşeron işçileri de yenilenecek sözleşmelerinde ücretlerine zam yapılması için iş bırakmıştı.

AKP şefi Davutoğlu, seçimler öncesinde “kadro müjdesi” diyerek sendika bürokratları ile şov yapmıştı. Ancak aradan geçen 3 ayda bir işçi bile kadroya alınmazken kamuda taşeron işçi için ihaleler de devam etti.

Bültene kayıt ol