Arçelik LG'de grevi engellemek için fabrikaya polis girdi

04.07.2015 - 12:54
Haberi paylaş

Gebze'deki Arçelik LG fabrikasında artan baskılara karşı üretimi durdurarak fiili grev gerçekleştiren işçiler, polis baskısıyla sindirilmeye çalışılıyor.

Üç gündür devam eden grevi polis ve yargı sopasıyla bitirmeye çalışan patronlar, sermaye devletinin desteğini arkasına aldı. Dün fabrika önünde çevik kuvvet ve TOMA getirilerek işçiler üzerinde baskı kurulmaya çalışılmasının ardından, bugün fabrikanın içine polis sokuldu.

Fabrikanın içine giren çevik kuvvet polisleri, gövde gösterisi yaptıktan sonra işçilerin görüş açısı dışında kalan bir yere konuşlandı.

Dünden beri işçileri tehdit eden polis şefi, bugün de "işten çıkarıldınız. İşgalcisiniz" diyerek işçileri dışarı çıkarmaya çalıştı.

Öte yandan, fabrikanın önüne TOMA getirilerek giriş kapatıldı. Fabrikada ana kapı dışındaki tüm kapılar ya zincirlendi ya da kilitleri değiştirilerek kilitlendi. Çay istasyonu ve soyunma odaları da kapatıldı. Ayrıca polis fabrika önündeki çadırları kaldırdı. Fabrika önünde çadır kurulmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

Fabrika yönetimi ise işçilerle yapılacak görüşmeye polisin de girmesini istedi. Ancak işçiler bunu kabul etmeyerek "Emniyet güçleri ile yönetimin birlik olduğu görüşmeyi kabul etmiyoruz. Kendileri gelecekler bizim maddelerimizi kabul edecekler" dedi.

Polisin tehditlerine karşı işçilerin kararlı bekleyişi sürüyor.

(Kızıl Bayrak)

Bültene kayıt ol