Bursa'da metal işçilerinin Türk Metal'e öfkesi büyüyor

18.04.2015 - 17:12
Haberi paylaş

Türk Metal ile Bosch patronu arasında süren sözleşme görüşmelerinde, işçilerin baskısı sonucu MESS sözleşmesinin üzerinde kazanım elde edilmesi, Bursa’da diğer metal fabrikalardaki işçileri harekete geçirdi.

Dün sendika odasının önünde Türk Metal’i protesto eden Tofaş işçileri, bugün de sendikanın Tofaş temsilciliği önüne gidip “Satılmış sendika istemiyoruz!” diyerek tepki gösterdiler. Ayrıca, işçilerin basıncı sonrasında, yapılacak olan CEO toplantısının iptal edildiği öğrenildi.

Renault işçileri de sendikanın imzaladığı sözleşmeyle ihanetine karşı günlerdir eylem yapıyorlardı.

Mako işçileri de Renault ve Tofaş işçilerine destek verdiklerini belirtiyorlar ve “Fazlasını bile yapmaya hazırız” diyorlar. "Satılmış sendika" istemediklerini belirten Mako işçileri, bugün itibarıyla eylemlere başladıklarını, üretimde protestolar yapacaklarını ve vardiya çıkışında fabrika önünde eylem olacağını ifade ettiler.

Öte yandan, Mako’da Türk Metal'in temsilcileri yönetimle işbirliği yapıp işçilere baskı uyguluyor. Türk Metal Temsilcisi Şinasi Ongan’ın taşeronda çalışan bir işçiye tokat attığı ve İK personelini işçilerin üzerine saldırtmaya çalıştığı bildirildi.

Bugün gündüz vardiyası çıkışında servislere binmeyen işçiler, kısa süreli de olsa ıslık, yuhalama ve alkışlarla sendika yöneticilerini protesto etti. Protestonun ardından işçiler servislerine binerek fabrikadan ayrıldılar.

Mako işçileri, aralarında karar aldıklarını ve mücadeleyi sürdüreceklerini belirttiler.

Coşkunöz işçileri: Takım elbiseli başkanlar nerede!

Türk Metal'e yönelik öfkenin yükseldiği fabrikalardan birinin de Coşkunöz olduğu belirtildi. Coşkunöz'den bir işçi, şunları ifade etti:

"Aynı durum Coşkunöz fabrikasında da var. İşçi kardeşlerimiz temsilcilere baskı yapıyor. 'Erzak dağıtılırken gezen havalı takım elbiseli sendika başkanları şimdi nerde' diye protesto var."

(Kızıl Bayrak)

Bültene kayıt ol