Kürtçe şarkı söyleyen 12 kişi tutuklandı

21.08.2016 - 17:27
Haberi paylaş

Esenyurt'ta parkta Kürtçe türkü söylediği için gözaltına alınan 14 kişiden 12'si tutuklandı. Hakim, gençlerin türkü söylediklerini kabul etmelerini "yeterli kanıt" olarak gördü.

İstanbul Esenyurt'taki Recep Tayyip Erdoğan Parkı'nda türkü söyleyen 2'si çocuk, 14 genç polis tarafından tekme tokat gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan 2 çocuk serbest kalırken 12 genç mahkemeye sevk edildi. Hakim, gençlerin türkü söylediklerini kabul etmelerini "kısmi ikrar" ve polis tutanağını da "yeterli kanıt" olarak değerlendirip hepsini tutukladı.

Cumhuriyet'ten Canan Coşkun'un haberine göre, 7 Ağustosta Esenyurt'taki Recep Tayyip Erdoğan Parkı'nda türkü söyleyen gençlerin yanına gelen polis haklarında şikayet ve ihbar olduğunu iddia etti. Gençlere saldıran ve gözaltına alan polis, araçta da gençleri dövmeye devam etti. Gözaltına alınan kişilerin sevk edildiği Büyükçekmece 1. Sulh Ceza Hâkimliği, kuvvetli suç şüphesini gösterir kısmi ikrar, kolluk tarafından düzenlenen tutanaklar gibi delillerin mevcut olduğunu öne sürdü. Hâkimlik polisin tuttuğu olay yeri tutanağını görmezden gelerek gençlerin kaçarken yakalandığını ileri sürdü ve 12 kişinin tutuklanmasına karar verdi.

Tutuklanan gençlerin avukatı Gamze Sarıyel, "Parka gelen polisler kimliklerini alıp memleketlerine bakmışlar. '8 Diyarbakırlı var. Kesin terörist bunlar' demişler. Parkta dövmenin haricinde polis aracında da dövmüşler. Doktor kontrolü için hastaneye gittiklerinde doktora çıkartılmamış, doktor polis aracına gelmiş. Hepsi 'darp edildik' demesine rağmen muayene etmeden 'bir şey görmüyorum ben' demiş" ifadelerini kullandı.

Kürtçe şarkı söylendiği için tutuklama kararı verilmesinin Kürt halkına yönelik nefretin vücut bulmuş hali olduğunu söyleyen Sarıyel, "Bu ülkede hala Kürtçe şarkı söyleniyor diye ihbar yapan insanların olması demokrasi nöbetlerinin ve mitinglerinin boşuna olduğunu ortaya koymaktadır" diye konuştu.

Bültene kayıt ol