İzmir'den mültecilerle dayanışma çağrısı: “Sınırları açın!”

23.01.2016 - 18:19
Haberi paylaş

23-24 Ocak'ta Yunanistan ve Türkiye'de yapılan eş zamanlı mültecilerle dayanışma etkinliklerinin bir tanesi de bugün İzmir'deydi.

Çok sayıda örgüt ve STK'nın bir araya geldiği İzmir Mültecilerle Dayanışma Platformu'nun çağrısıyla gerçekleşen eylem için 16:00'da Yakın Kitabevi önünde buluşuldu.

"Sınırları açın, ırkçılığa hayır, mültecilerle dayanışmaya" pankartı açan kitle, “İltica bir insan hakkıdır”, “Misafir değil mülteci”, “Ücretleri düşüren mülteciler değil patronlar” ve “Savaşları durdurun” sloganlarının 6 dilde yazılı olduğu dövizler taşıdı.

(Video) Antikapitalistler İstanbul'da haykırdı: “Sınırlar açılsın, göçmenlere özgürlük!”

Polis mültecilerin düşmanı

Polis yürüyüşe izin vermeyince kitle taleplerini içeren basın açıklamasını okudu.

Avrupa Birliği ile Türkiye’nin mülteci politikalarının eleştirildiği açıklamada, sınırların açılarak güvenli geçişin sağlanması, Türkiye gibi Avrupa dış sınırında bulunan ülkelerde mültecilerin durdurulmasına yönelik anlaşmalardan vazgeçilmesi ve mültecilere koşulsuz bir şekilde ‘mülteci’ statüsünün verilmesi istendi. Ayrıca yurttaşlara dayanışma çağrısında bulunularak patlayan bombaların, artan işsizliğin, düşen maaşların ve yükselen ev kiralarının sebebinin mültecilerin olmadığı dile getirildi.

Eyleme katılanlar sessizce durarak Ege Denizi'nde yaşamını yitiren Suriyelileri andı.

Bültene kayıt ol