Kış gezegeninin hikâyesi: Le Guin’in “Karanlığın Sol Eli” kitabı da dizi oluyor

19.05.2017 - 12:10
Haberi paylaş

Ursula K. Le Guin’in ‘Karanlığın Sol Eli’ isimli bilimkurgu romanı diziye uyarlanıyor.

Son dönemlerde oldukça popüler hale gelen kitap – dizi uyarlamalarına bir yenisi daha ekleniyor.

Usta yazar Ursula K. Le Guin’in 1969’da yayımlanan ‘Karanlığın Sol Eli’ isimli romanı televizyon dizisine uyarlanıyor.

Critical Content adlı yapımcı firma, romanın televizyon uyarlaması haklarını Le Guin’in kendisiyle yaptıkları anlaşma ile elde ettiğini duyurdu.

Le Guin’in romanın uyarlanma sürecinde aktif olarak yer alacağı ve aynı zamanda dizinin yapımcılarından biri olacağı kaydedildi.

Dizinin prodüksonu Andrew Marcus ve Ray Ricord tarafından yapılacak. Dizinin senaryosunu kimin kaleme alacağı ise henüz bilinmiyor.

“Damızlık Kızın Öyküsü”

Margaret Atwood’un ‘Damızlık Kızın Öyküsü’ adlı distopya romanından uyarlanan ‘The Handmaid’s Tale’ adlı diziye benzer biçimde seyirciden yoğun bir ilgi görmesi bekleniyor.

“Karanlığın Sol Eli”

“Karanlığın Sol Eli”, dünyamıza çok benzeyen Kış adlı bir gezegende geçer. Bu gezegende yılın en sıcak zamanlarında bile yarı-kutup iklimi yaşanır ve tüm sakinleri çift cinsiyetlidir (androjen).

Cinsel kimliğin bir statü ya da güç aracı olarak kullanılmadığı bu gezegende kişiler yılın belli bir döneminde o anki hormonal durumlarına göre erkek ya da kadın olmaktadırlar.

“Bilimkurgu”nun en önemli iki ödülü olan Hugo ve Nebula’yı kazanarak kısa zamanda türünün klasikleri arasına giren kitap Türkçeye Ayrıntı Yayınları tarafından kazandırılmıştı.

Bültene kayıt ol