Melike Koçak işe iade davasını kazandı

10.11.2015 - 14:39
Haberi paylaş

17 senelik edebiyat öğretmeni Melike Koçak Son beş yıldır çalıştığı Notre Dame De Sion Lisesi’ndeki görevine 29 Haziran 2015 tarihinde son verilmişti. Melike Koçak'ın açtığı işe iade davası bugün Çağlayan Adliyesi 16. İş Mahkemesi'nde görüldü. Melike öğretmen işe iade davsını tek celsede kazandı. 

İstanbul 16. İş Mahkemesi’nde görülen davada Koçak’ın 10 gün içerisinde işe başvurması durumunda işe alınmasına ve 4 aylık brüt ücret kadar tazminat ödenmesine karar verildi.

Geçtiğimiz haziran ayında, Melike Hoca’nın görevine son verilmesinin sebebi, Öğrencilerinin çıkardığı Tavuskuşu adlı fanzindi. Okul yönetimi tarafından fanzinin mayıs sayısında yer alan şiir ve yazılarda geçen ifadeler sonrası, Melike Hoca’nın toplumsal cinsiyet, beden politikası ve feminizmle ilgili “dozaj”ı kaçırdığı belirtilmişti. Gerekçe ise fanzindeki şu satırlardı: “Tasavvur tek bir parmakla / Birkaç damla / Birkaç dakika inleme / Birkaç nefes / Sistemi, / Düzenli nefesleri, / Tabuları / Kızlığı / Bozuyoruz namus odasında..”

Bültene kayıt ol