İpek Er kimdir?

26.08.2020 - 14:21
Haberi paylaş

İpek Er'in hayatını karartan ve ölümüne sebep olan uzman çavuş Musa Orhan'in tahliyesi toplumsal bir öfke yarattı. Rumeysa Özüyağlı'nın yorumu.

Birkaç gün önce yetkililer tarafından bir kadına önce tecavüz edip sonra da yaşamanın kendisini bir çaresizlik denizine dönüştürmek suretiyle öldüren Musa Orhan’la ilgili bir açıklama yapıldı. Yapılan bu açıklamada Musa Orhan gibi “bu türden bir olaya karışmış olan” güvenlik mensuplarının önce açığa alındıklarını, sonra da ihraç edildiklerini söyledi. Bu türden olan denen nedir? Musa Orhan’ın bir kadına tecavüz etmiş olması ve kendisine yaşatılanlara dayanamayan o kadının intihar etmesi. Tekrar; “bu türden olay” denen Musa Orhan’ın bir kadına tecavüz etmesi ve ölümüne sebebiyet vermesidir. Musa Orhan bir kadına tecavüz etmiştir ve bazı haber kaynaklarında yer alan bilgilere göre tecavüz ettikten sonra da o kadına “Nereye şikâyet edersen et, kimse bana bir şey yapamaz. Daha önce de defalarca kez yaptım, kimse bir şey yapamadı” demiştir. 

Musa Orhan’ın avukatı kaçma şüphesi olmadığı için itirazda bulunmuştur ve bugün serbest bırakılmasına salık verilen kararın gerekçesi de muhtemelen budur. Kaçma şüphesi olmadığı için… Daha önce defalarca kadınlara tecavüz etmiş olduğunu söyleyen Musa Orhan; gerçek bir errrrrrkek gibi kaçma şüphesi olmadan suçlamaları göğüslemektedir, çünkü o kaçıp saklanılacak bir şey yapmamıştır. Musa Orhan’ın avukatı, Musa Orhan’ın kaçması konusunda şüphe bulunmadığına dair bir itirazda bulunmuştur ve mahkeme de bunu kabul etmiştir. 

Yetkililer açısından bu “talihsiz olayın” “bazı çevrelerce” gündeme getirilmesi “HDP’lilerin” yaptıklarını unutturmak için kurulan birer dümen belli ki; demek ki tecavüzcü HDP’li olunca sonuna kadar adalet aranacakken tecavüzcü uzman çavuş olunca adalet tecavüze tecavüz diyenlerin niyetlerinde aranacak. Bugün Musa Orhan serbest bırakıldı. Tekrar; bugün bir kadına tecavüz eden ve ölümüne sebebiyet veren Musa Orhan serbest bırakıldı. Kadın katili Musa Orhan kaçma şüphesi olmadığı için serbest bırakıldı. 

İpek Er bu yaşananlarda adı geçmeyen kadındır. Böyle bir senaryoda bütün kadınlar İpek Er’dir. İpek Er’e; Musa Orhan tarafından tecavüz edilmiştir. İpek Er içine hapsedildiği çaresizlik içinde intihara sürüklenmiştir. İpek Er benim kız kardeşimdir. Kardeşimin katili sokaklarda gezmektedir. 

Rumeysa Özüyağlı

Bültene kayıt ol