Sağlık emekçileri hakları için greve çıkıyor!

12.03.2022 - 15:06
Haberi paylaş

İktidarın hor gördüğü, "isteyen gitsin" dediği ve ek ücret zammı ile özlük haklarını vermediği sağlık emekçileri 14-15 Mart'ta greve gidiyor. Pandemiyle savaşın kahramanları, acil ve bakım hizmetleri dışında hizmet üretimini durduracak. Grev öncesi (Pazar) İstanbul'da yürüyüş yapacak.

Sağlık Bakanlığı'nın aylarca oyaladığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hedef aldığı, aşırı sağcı iktidarın kışkırtmalarıyla şiddete uğrayan sağlık çalışanları bu gidişata 'dur' diyor.

Türk Tabipleri Birliği'nin (TTB) çağrısıyla 39 farklı branşta halk sağlığını koruyan emek meslek örgütleri ve sendikaları, iktidarın zorbalığına karşı birleşti. 

TTB UDEK Yürütme Kurulu, Adli Tıp Uzmanları Derneği, Çocuk Alerji ve Astım Akademisi Derneği, Çocuk Romatoloji Derneği, Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlık Derneği, Pediatrik Üroloji Derneği, Türk Algoloji (Ağrı) Derneği, Türk Biyokimya Derneği, Türk El ve Üst Ekstremite Cerrahisi Derneği, Türk Dermatoloji Derneği, Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği, Türk Nöroloji Derneği, Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği, Türk Toraks Derneği, Türk Yoğun Bakım Derneği, Türk Yoğun Bakım Uzmanları Derneği, Türkiye Acil Tıp Derneği, Türkiye Çocuk Cerrahisi Derneği, Türkiye Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Derneği, Türkiye Milli Pediatri Derneği, Türkiye Psikiyatri Derneği, Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası tüm sağlık çalışanlarını ve hizmet verdikleri halkı greve destek olmaya çağırıyor.

Antikapitalist Çalışanların ve DSİP'in destek verdiği grevin İstanbul'daki programı şöyle:

- 13 Mart, Pazar, saat 13.00’de Haydarpaşa Numune’den Kadıköy iskelesine yürüyüş.

- 14 Mart, Pazartesi, sabah her hastane önünde açıklama, 12:30’da Cerrahpaşa'da toplanma.

 - 15 Mart, Salı, 12:30 Marmara Üni. toplanma.

Bu mücadele hepimizin mücadelesi, halk sağlığı ve insanca ücret-insanca çalışma koşulları için. Grevi tüm işçiler desteklemeli.

Bültene kayıt ol