Tekstilden inşaata, Digitürk'den gıdaya; İnsanca ücret mücadelesi yayılıyor

03.02.2022 - 10:01
Haberi paylaş

Patronların ücretlere yaptığı sefalet zamlarını gören işçiler, birçok işkolunda ayağa kalkıyor. Özel sektörde çalışan, sendikasız işçiler aralarında birlik olup işyerlerinde mücadele ediyor.

Şimşek Çorap ve Erdal Çorap işçileri mücadeleye başladı

İstanbul'da Alpin Çorap işçilerinin mücadele sonucu talep ettikleri hakları kazanmasının ardından, Şimşek Çorap ve Erdal Çorap işçileri de ücret artışı talebiyle iş bırakma eylemine başladı.

Digiturk çalışanlarından sefalet zammına karşı alkışlı protesto

İstanbul Beşiktaş'taki Genel Merkez önünde toplanan Digiturk çalışanları, işverenin yüzde 3 ile 17 arasında değişen zam yapması karşısında 10 dakikalık alkışlı protesto gerçekleştirdi. İşçiler, "Enflasyonun altında ezilmek istemiyoruz" dedi. 

Kızılay İçecek Erzincan Fabrikası işçileri iş bıraktı

Kızılay İçecek Erzincan Fabrikası işçileri, maaş zammı ve özlük haklarında istedikleri iyileştirme taleplerine karşılık verilmemesi üzerine dün iş bıraktı. İşçiler, "Haklarımızı talep ediyoruz. Sonuna kadar buradayız" dedi.

Zafer Tekstil'de işçiler sefalet zammına karşı ayaklandı

Gaziantep'te kurulu Zafer Tekstil fabrikasında işçiler vardiya giriş çıkışlarında toplanarak verilen zamma tepki gösterdi, fabrika geri adım attı, bir hafta süre istedi. İşçiler bir haftanın çok uzun bir süre olduğunu söyleyerek tepki gösterdi. Bunun üzerine fabrika yönetimi cuma gününe kadar açıklama yapacağını duyurdu. Fabrika işçilere zamlı ücreti 4840 TL olarak açıklamıştı. İşçiler ise 5500 TL den aşağı verilecek bir zammı kabul etmeyeceklerini ifade ediyor. 

Akkuyu’da iki aydır maaş alamayan işçiler iş bıraktı

Mersin'in Gülnar ilçesinde yapımı süren Akkuyu Nükleer Santrali'nde taşeron bir firmada çalışan 250 işçi 2 aydır maaşlarının ödenmemesi üzerine iş bıraktı. 2 aydır maaş alamayan işçiler 5 gün önce başlattıkları iş bırakma eylemini sürdürüyor.

Bültene kayıt ol