DİSK: İktidarın politikaları adaletsizliği büyütüyor

15.06.2021 - 16:59
Haberi paylaş

İzmir'de 15-16 Haziran işçi direnişinin 51. yılı nedeniyle DİSK Ege Bölge Temsilciği ve DİSK’e bağlı İzmir’deki Şubelerin öncülüğünde basın açıklaması yapıldı.

Konak’ta bulunan İZSU Genel Müdürlüğü önünde yapılan basın açıklamasına KESK, TMMOB, İzmir Tabip Odası, İzmir Kent konseyi de katılım sağladı.

"Yaşasın 15-16 Haziran direnişimiz", "Faşizme karşı omuz omuza", "İşçilerin birliği sermayeyi yenecek", "Bildiğimiz yoldan yürüyoruz" sloganları atan işçi ve emekçiler adına açıklamayı DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı okudu.

Sarı, iktidarın politik tercihlerinin adaletsizliği büyüttüğünü söyleyerek, "Üç beş şirketin payına ballı beton ihaleleri, işçilerin payına ise Kod-29 ile tazminatsız işten atılmak, ücretsiz izin, asgari ücretin altında kalan 'Kısa Çalışma Ödeneği' düşüyor. Yandaş şirketlerin payına devlet bankalarından geri ödemesiz krediler, işçinin, köylünün, öğrencinin, dar gelirlinin payına banka hacizleri düşüyor" dedi.

15-16 Haziran direnişinin, işçi sınıfının birliğinin, dayanışmasının ve mücadelesinin sembolü haline geldiğini söyleyen Sarı, "Bugün işçi sınıfı için bir kez daha artık yeter deme günüdür" diyerek işçilerin taleplerini sıraladı:

- Kod-29 ve ücretsiz izin zulmüne son verilsin.

- Asgari ücret üzerindeki tüm vergi ve kesintiler sıfırlansın. Az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınsın.

- İşsizlik Sigortası Fonu kaynakları patronlara değil işçilere ve işsizlere harcansın. İşsizliğe karşı kamu istihdamı artırılsın, çalışma süreleri azaltılsın.

- Doğa katili projelere, Kanal İstanbul’a, betona değil; pandemide işini ve gelirini kaybedenlere kaynak ayrılsın.

- Örgütlenme, özgür toplu sözleşme ve grev hakkı önündeki tüm engeller kaldırılsın.

Bültene kayıt ol