Şişli Belediyesi’nde hak gaspları devam ediyor

26.02.2021 - 09:23
Haberi paylaş

Şişli Belediyesi’nde temizlik işçisi olarak çalışan emekçiler, uzun bir süredir maaşlarının eksik ödendiğini, mesai ücretlerinin yatırılmadığını, sözleşmede olmasına rağmen yol ve yemek paralarının verilmediğini anlattı.  

Belediyede çalışan temizlik işçileri Marksist.org’a şunları anlattılar:

Üst üste gelen zamlar nedeniyle ay sonunu getiremezken, salgın koşullarında hastalıkla burun buruna çalışmak zorunda kalıyoruz, bütün bunlar yetmiyormuş gibi bir de haklarımız gasp ediliyor. 

Toplu sözleşmeden oluşan ücret farklarımız hala yatırılmadı. İşverenden 8 bin TL ücret alacağım var. Geçen gün içerdeki alacaklarımdan 2.000 TL’sinin verilmesini istedim. Kendi alacağımı bile alamadım. 

Hafta sonları mesaiye çağrılıyoruz. Üç kişinin yapması gereken işi bir kişi yapıyor. Ama mesai ücretlerimiz yatmıyor. Sözleşmede olmasına rağmen yemek ve yol paralarımız da ödenmiyor. Kimse mutlu değil. 

İşyerinde yetkili olan Genel-iş sendikası ise tüm bu olup bitenler karşısında sessiz. Adeta işveren sendikası gibi davranıyor, yakınlarını, akrabalarını belediyede işe sokuyor. Kadıköy’de de gördük, grevdeki arkadaşlarımızın iradesine rağmen sendika sözleşmeyi imzaladı. Sendikanın bu tavrı moralimizi bozdu.  

2019 yılında ödenmeyen ücretlerimizin ödenmesi için bir araya gelmiş iş bırakmış, günlerce çöpleri toplamamıştık. O zaman ücretlerimizi yatırmak zorunda kalmışlardı. Şimdi de bir araya gelmeyelim diye bizi bölmeye çalışıyorlar. Görev yerlerimizi değiştiriyorlar, mobbing yapıyorlar. Ancak tüm olumsuzluklara rağmen, örgütlenmekten, bir araya gelmekten, birlikte davranmaktan başka çaremiz yok.” 

Bültene kayıt ol