Baldur grevi 33'üncü gününde

26.01.2021 - 15:00
Haberi paylaş

Baldur Süspansiyon işçileri, hakları için çıktıkları grevlerinde 33’üncü günü geride bıraktı. İşçiler ilk günkü kararlılıkla mücadelelerine devam ederken "Hakkımızı alana dek buradayız" diyor.

Kocaeli Çayırova'da Şekerpınar Organize Sanayi Bölgesinde bulunan İspanya sermayeli Baldur Süspansiyon fabrikasında Birleşik Metal-İş sendikasına üye olan 5 işçi işten atılmıştı. Bir yandan işçiler sendikalı olarak işe geri dönmek için fabrika önünde direnişlerine devam ederken, patronun Birleşik Metal-İş ile toplu sözleşme masasına oturmaması nedeniyle, fabrikaya grev ilanı asıldı ve yapılan oylama sonucu işçiler grev kararı aldı. 25 Aralık 2020 tarihinde başlayan grev, patronun türlü oyunları ve grev kırıcılığı çabalarına karşın kararlılıkla sürüyor.

Evrensel'e konuşan grevci Baldur işçileri, "Anayasal hakkımızı kullanarak greve çıktık. 29 gündür karda, soğukta ekmeğimiz için bekliyoruz. İçeride çalışma koşulları çok ağır ve kötü. Bu koşulların iyileştirilmesini istiyoruz, daha iyi bir yaşam standardı istiyoruz. Çocuklarımıza daha iyi bir gelecek sağlamak istiyoruz. Bize içeride ikinci sınıf insan muamelesi yapılıyor. Tüm bu koşullar düzeltilene ve haklarımız verilene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

Bültene kayıt ol