İşçi intiharlarının sorumlusu kapitalist düzendir

27.09.2020 - 10:56
Haberi paylaş

Son iki günde iki işçi, kapitalizmin yıkıcılığı ve ağır borç yükü nedeniyle intihar etti. Antikapitalist Blok, sömürü düzenine karşı mücadele çağrısı yaptı.

Kocaeli’nin Darıca ilçesinde kargo firmasında çalışan 18 yaşındaki işçi Furkan Celep yaşamına son verdi. Furkan Celep’in intihar notu içinde yaşadığımız sistemin kendi potansiyellerimizi doyasıya gerçekleştirmemizi imkânsız kılan, bizi değersiz hissettiren, tüm incelikleri nobranlıkla, kibirle ve zorbalıkla yutan yönünü gözler önüne serdi.

39 yaşındaki Levent Akar ise, Kocaeli’nin Çayırova ilçesinde çalıştığı iş yerinde yaşamına son verdi. Levent Akar’ın yüklü miktarda borcu olduğu ve borçlarını ödeyemediği belirtiliyor. 

18 yaşında bir gencin ve 3 çocuk babası bir işçinin kendi hayatlarına son vermesine neden olan, kapitalist sistemin hayatlarımız üzerinde yarattığı tahribattır.

Ekonomik kriz ve pandemi krizi, kaygılarımızı daha da derinleştiriyor.

İş bulmanın giderek zorlaştığı, eğitim, sağlık, ulaşım, barınma masraflarının katlanarak arttığı günümüz koşullarında belirsizliğe ve geleceksizliğe sürükleniyoruz. Bu intiharların sorumluları kapitalizm ve iktidarlarıdır. Furkan’ın ve Levent’in ölümleri intihar değil cinayettir.

Bir avuç kapitalist ve onların siyasi temsilcileri kendilerine, çocuklarına, yakınlarına her türlü zenginliği ve olanağı sağlarken, milyonlarca yoksul eğitim, çalışma, barınma, sağlık gibi en temel haklarından ve bir o kadar yaşamsal olan sosyal ve kültürel olanaktan mahrum bırakılmakta. Şanslı olanlar karın tokluğuna, asgari ücretli işlerde çalışmaktadırlar. Gençlerin yarısı işsiz ve belirsizlik içindeki gelecekleri için hiçbir umut besleyememektedir.

Bizi her gün baş etmemiz gereken türlü zorluklarla kuşatan, hayatlarımızı istediğimiz gibi, kaygısızca yaşamamıza engel olan, neşemizi körelten bu sisteme mahkûm değiliz. Kapitalizme karşı birleşelim, geleceğimizin çalınmasına izin vermeyelim!

Antikapitalist Blok

Bültene kayıt ol