Torbalı Belediyesi'nin işten çıkardığı işçiler: “Hani her şey çok güzel olacaktı?”

29.07.2019 - 16:16
Haberi paylaş

İzmir'in Torbalı Belediyesi, aile skandalının ardından işçi kıyımına sahne oluyor.

Oğlunu belediyeye ait Torbalı Personel Özel Güvenlik Gıda İnşaat Temizlik Şirketi’ne (TORBEL) Genel Müdür Yardımcısı atayan Belediye Başkanı Ramazan İsmail Uygur, önceki dönemde işe alınan işçilerin bir kısmını işte atmıştı. Bazı işçiler ise bölümü değiştirilip istifaya zorlandı.

İşten çıkarılan ve istifaya zorlanan yaklaşık 100 işçi, Torbalı Meydanı'ndaki belediye binası önünde eylem yaptı. 

'Torbalı Emek ve Dayanışma İşçi Platformu' adı altında bir araya gelen işçiler, ellerinde, 'Hani her şey çok güzel olacaktı', 'Martın sonu açlıkmış', 'Söz namustur' dövizleri taşıdı, "Oğluna var da bize yok mu" sloganlarını attı.

İşçiler adına basın açıklamasını okuyan Koray Koç, "Yeni belediye yönetimi tarafından baskıya, zulme ve sürgüne maruz kaldık. Verilen her görevlendirmeyi kabul ettik. Tebliğ edilen her işi yapmamıza rağmen, maalesef çalışmalarımız iş kanunun 18'inci maddesine göre sonlandırıldı. Torbalı halkının gözleri önünde işçi çıkarmayacağınıza dair namus ve şeref sözü verdiniz. Bu süreçte bizleri yalnız bırakmayan tüm işçi kardeşlerimizin ailelerine göstermiş oldukları duruştan ötürü teşekkür ediyoruz. Bu bir hak ve hukuk mücadelesidir. Ekmekle oynanmayan yarınlarda görüşmek üzere" dedi.

31 Mart yerel seçimleri öncesi Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP, hiçbir işçiyi işten çıkartmayacaklarını vaat etmişti. Seçimlerden kısa bir süre sonra ise CHP'li Bolu Belediyesi, işçi kıyımına başlamıştı.

Bültene kayıt ol