Flormar işçileri yeni yıla direnişte girecek

30.12.2018 - 08:32
Haberi paylaş

İşten atılmaları üzerine hakları için 2018 yılını eylemde geçiren Flormar emekçileri, yeni yıla da direnerek girecek.

Sendikaya üye oldukları için 14 Temmuz’da işten atılan Flormar işçileri yılın neredeyse büyük bir kısmını eylemde geçirdi. Kocaeli’nin Gebze ilçesinde bulunan çalıştıkları fabrika önünde 230 gündür eylemde olan işçiler, bütün zorlu koşullara rağmen direnişlerine devam ediyor. 

Mezopotamya Ajansı'na konuşan işçilerden Medet Karahancı, "230 gündür karda, kışta soğuğa rağmen mücadelemize devam ediyoruz. Soba yakmamıza izin verilmiyor. Ses aracımızı aldılar. Ne olursa olsun, hakkımızı alana kadar buradayız" diye konuştu.

Mücadelelerinde kararlı olduklarını dile getirten işçilerden Ayşe Öztürk de, eyleme ilk başladıklarında çadır kurmalarına dahi izin verilmediğini hatırlattı.

Öztürk, “Direnişimiz kazanımla bitinceye kadar buradayız. Biz birinci günde başladığımız zaman ne kadar sürerse devam edeceğiz dedik. 230 gündür sıcağını, soğuğunu ve her türlü sıkıntısını çekmişiz. Bundan sonra dönmek biz işçi sınıfına yakışmaz. Bize ve bu direnişe sahip çıkan herkese yakışacak bir şekilde direnişimize devam edeceğiz. Bu konuda kararlıyız” diye konuştu.

“Yeni yılda da direnişimiz devam edecek” diyen Öztürk direnişlerine destek için herkesten şirketin ürünlerini boykot etmesini istedi.

Bültene kayıt ol