İstanbul'da farklı konfederasyonlara bağlı 11 sendika ortak platform kurdu

06.12.2018 - 15:14
Haberi paylaş

İstanbul’da DİSK, Türk-İş ve Hak-İş’e bağlı sendikaların 11 şubesi bir araya geldi.

Asgari ücretten, kıdem tazminatının gasbına, işten atmalardan tutuklamalara kadar işçi sınıfına yönelik saldırılara karşı İstanbul’da şubeler platformu kurmak için ilk adımı attıklarını belirten sendikalar, “Tüm bu yaşananlar bir kez daha göstermiştir ki işçi sınıfının birliği ve ortak mücadelesi şarttır. Bir araya gelmeyi sorumluluk olarak görüyoruz” dedi.

Sendika şubeleri, İstanbul Şubeler Platformu Girişimi olarak ilk eylemlerini asgari ücretin artırılması talebiyle Bakırköy Cumhuriyet Meydanı’nda yaptı.

Yapılan ortak açıklamayı Belediye-İş 2 No’lu Şube Başkanı Erol Özdemir okudu. Emeğe yönelik çeşitli saldırılar olduğunu belirten Özdemir, “İşçi sınıfının önemli kazanımlarından olan kıdem tazminatı hakkı patronlar tarafından hükümet eliyle gasbedilmek için yeniden gündeme getirilmiştir. Bu hakkın hiçbir şekilde ne kaldırılmasına ne de fona devrine izin vermeyeceğimizi bir kez daha yineliyoruz. İçinden bulunduğumuz ekonomik durumdan kaynaklı birçok firma konkordato ilan ederek işçileri kapı önüne koymakta, daralma gerekçesi ile birçok fabrikada işçi çıkışları yaşanmaktadır. Ayrıca ekonomik gelişmeler göstermektedir ki bu olumsuz tablo giderek büyüyecektir” dedi.

(Evrensel)

Bültene kayıt ol