Gebze'de binlerce işçi eylemdeydi: “Krizin faturasını ödemeyeceğiz”

24.10.2018 - 08:34
Haberi paylaş

Gebze’de binlerce işçi ekonomik kriz gerekçesiyle dayatılan yoksulluğu, işten atmaları ve esnek çalışmayı protesto etti.

Petrol İş, Birleşik Metal İş, Nakliyat İş, Tüm-Tis gibi 21 sendika şubesinden oluşan Gebze Sendikalar Birliği, “Krizin faturasını ödemeyeceğiz” çağrısı ile Gebze Eski Öğretmenevi önünde toplandı.

Binlerce işçi, Gebze Kent Meydanı’na doğru “'Krizin faturası patronlara’, ‘İşten atmalar yasaklansın’, ‘Direne direne kazanacağız’, ‘Atılan işçiler geri alınsın, ‘İşçilerin birliği sermayeyi yenecek'” sloganları atarak yürüdü.

Daha önce Valilik tarafından “kriz olmadığı” gerekçesi ile yasaklanan mitingin, dün yapılan toplantı sonucunda binlerce işçinin katılmasıyla gerçekleştirilmesi kararlaştırılmıştı. Flormar içilerinin de bulunduğu yürüyüşte Birleşik Metal-İş sendikası “Flormar değil direniş güzelleştirir” pankartı taşıdı.

Yürüyüşün ardından kent meydanında düzenlenen kitlesel basın açıklamasını Gebze Sendikalar Birliği Dönem Sözcüsü ve Petrol-İş Gebze Şube Başkanı Süleyman Akyüz okudu. Krizin faturasını işçi ve emekçiler olarak ödemeyeceklerini ilan etmek için bir araya geldiklerini vurgulayan Süleyman Akyüz, bunun için mücadeleyi kararlı şekilde sürdüreceklerini dile getirdi.

Akyüz yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Yıllardır uygulanan ekonomi politikaları patronların cebini doldurmaktan başka bir işe yaramadı. Ekonomi büyürken işçilere pay vermeyenler şimdi ‘Aynı gemideyiz’ diyor, hükümetin emekçilerden fedakarlık beklemesi kabul edilemez. Krizi yüklenmesi gereken patronlardır. İşçilerin krize karşı bir araya gelerek örgütlenmekten başka bir şansı yoktur, kriz fırsatçılığına izin vermeyeceğiz, haklarımızı sonuna kadar savunmaya devam edeceğiz. Krizin sorumlusu biz değiliz, faturasını biz ödemeyeceğiz.”

(Cumhuriyet)

Bültene kayıt ol