Direniş sürüyor: Üçüncü havalimanında maaşını alamayan işçiler iş bıraktı

22.10.2018 - 11:33
Haberi paylaş

Kötü çalışma koşullarına karşı geçtiğimiz ay başlattıkları eylem ile gündeme gelen üçüncü havalimanı şantiyesinde, açılışa bir hafta kala 100'e yakın işçi maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle iş bıraktı.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, üçüncü havalimanını inşaa eden İGA'ya bağlı taşeron şirket DGS bünyesinde çalışan 100'e yakın işçi, Ağustos ayından bu yana maaşlarını alamamalarına tepki gösterdi.

Tepkiler üzerine bir firma yetkilisinin "Maaşlar ödenecek, işine gelmeyen çalışmasın"açıklamasını inandırıcı bulmayan işçiler, bugün sabah saatlerinde iş bırakarak oturma eylemi başlattı.

İşçiler daha sonra taleplerini iletmek için İGA yetkilileriyle görüşme yaptı. İşçilerin maaşlar ödenene kadar eylemlerini sürdürecekleri öğrenildi.

Geçtiğimiz ay kötü çalışma koşullarına karşı binlerce işçinin eyleme geçtiği üçüncü havalimanında, hükümetin baskıları sonucu onlarca işçi ve sendikacı tutuklanmıştı. Bunların ardından İGA'nın CEO'su işçilerin haklı olduğunu itiraf etmişti. Tutuklu işçilerin bir bölümü geçtiğimiz günlerde tahliye edildi.

Bültene kayıt ol