Mercedes alsa ayrı dert, Audi alsa ayrı!

12.10.2018 - 11:14
Haberi paylaş

Türkiye'de milyonlarca emekçi ekonomik krizin etkileriyle boğuşurken, Şeker-İş sendikası başkanı İsa Gök'ün işçilerden toplanan aidat gelirleriyle 1 milyon TL değerinde makam aracı satın alması tepki çekti.

Gök, kamuoyunda konunun gündeme gelmesi üzerine, ilk olarak eleştirilere "Mercedes kullanmanın dertlerinden" yakınarak yanıt vermişti:

"Kullandığım araç arızalandı. Uzun yola gidiyoruz. Hem hızlı hem güvenli olması gerekiyordu. Rakamı bilmiyorum. Arkadaşlar pazarlık yapıp aldı. Mercedes aldığında da bir yığın dert oluyor, diğer arabalarda da dert bitmiyor. Kars’a, Ağrı’ya, Muş’a her yere gidiyorum. Ne gerekiyorsa o yapıldı, bu konulara mı kalındı."

Ancak eleştiriler gelmeye devam edince, sendika başkanı "üzüldü". Mercedes'in dertlerinin yanına, Audi marka A6 Sedan Quattro model aracın dertleri eklendi.

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, konuyla ilgili olarak "Böyle bir kriz döneminde ve şeker fabrikası özelleştirmeleri yeni tamamlanmışken, yapılan hiç şık olmadı" diye konuştu.

Atalay, "Arkadaşımız çok üzgün ve siparişin altı ay önce verildiğini söylüyor. Ben durumdan yeni haberdar oldum ve buradan tüm arkadaşlarıma net bir şekilde söylüyorum. Zaruri olmayan hiçbir harcama yapılmayacak" ifadelerini kullandı.

Bültene kayıt ol