AKP ve MHP'den Suruç ve Çorlu'nun araştırılması önerilerine ret

25.07.2018 - 09:20
Haberi paylaş

AKP-MHP, koalisyonda diğer partiler tarafından önlerine getirilen her şeyi reddetmeye devam ediyor.

CHP’nin ve İYİ Parti’nin Çorlu’daki tren kazasına ilişkin verdiği araştırma önergesi, AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.

Edirne - Halkalı seferini yapan yolcu treninin geçtiğimiz 8 Temmuz’da kazaya karışması sonucu çok sayıda yurttaş yaşamını yitirmişti. Kazaya ilişkin Cumhuriyet Halk Partisi’nin Meclis Genel Kurulu’na verdiği araştırma önergesi AKP ve MHP milletvekillerinin oyları ile reddedildi.

Suruç'a da ret

Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran’da AKP’nin 26 ve 27. Dönem Şanlıurfa milletvekili İbrahim Halil Yıldız ve yanında bulunan akrabalarının Suruç’ta esnaflık yapan Şenyaşar ailesi fertlerine yönelik sözlü saldırısı ile başlayan ve 4 kişinin ölümüyle sonuçlanan olaylara ilişkin Halkların Demokratik Partisi (HDP) Meclis Grup Başkanvekilleri Fatma Kurtulan ve Ayhan Bilgen araştırma önergesi verdi.

“Suruç’ta yaşanan saldırı ile seçimlere 10 gün kala büyük bir provokasyon yaratılmak istenmiştir. Urfa’nın Suruç ilçesinde meydana gelen ve 4 kişinin hayatını kaybetmesi ile sonuçlanan olayın siyasi boyutuyla birlikte tüm yönleri ile araştırılması, açığa çıkartılması gerekmektedir. TBMM’nin tüm partilerin vereceği üyelerle kuracağı komisyon acilen çalışmalara başlamalı ve olayı tüm ayrıntılarıyla açığa çıkarmalıdır” ifadelerinin yer aldığı önerge AKP oylarıyla reddedildi.

Bültene kayıt ol