Direnen TÜPRAŞ işçileri: Bu saldırı işçi sınıfına

01.06.2022 - 12:20
Haberi paylaş

Koç Holding’in TÜPRAŞ Aliağa rafinerisinde 22 işçinin iş akdini feshetmesinin ardından Petrol-İş Aliağa Şubesi Twitter'da #KendineGelKoç diyerek hashtag kampanyası başlattı.

Petkim, TÜPRAŞ ve Star rafinerilerindeki işçiler, Twitter'da işçi kıyımına karşı TÜPRAŞ işçisinin yalnız olmadığını dile getirdiler.

Petrol-İş Sendikası Aliağa Şubesi, işten çıkarmaların arkasından iki günlük eylem planını açıkladı. Şube Başkanı Hasan Toptan, “Yarın Petkim işçileri ve Star işçileriyle birlikte işyerlerinden yürüyüş yapacağız. Perşembe günü de ailelerimizle Aliağa Demokrasi Meydanı'na yürüyeceğiz. Kazanana kadar mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz” dedi.

27 işçinin işten çıkarıldığı TÜPRAŞ Aliağa rafinerisinde işçiler seslerini duyurmak için beş gündür eylem yapıyorlar. Gece gündüz rafineri önünde direnişlerini sürdüren TÜPRAŞ işçilerine her gün Petrol-İş Aliağa Şubenin örgütlü olduğu Star, PETKİM, Ravago, Airliquide ve Solufert işçileri destek veriyor.

Petrol-İş Aliağa Şube Başkanı Hasan Toptan, işverenin 3-4 yıldır sistematik olarak baskısının devam ettiğini söyleyerek şunları söyledi: “Biz bu listeyi kabul etmeyeceğimizi işverene söyledik. İşveren yetkilileri ise ‘Ne olursa olsun ay sonuna doğru bunların çıkışlarını vereceğiz’ dedi. Burada haklı bir direnişimiz var. Tüm kamuoyunun bu haklı direnişimizde yanımızda olmasını istiyoruz. 27 arkadaşımızın işe geri alınmasını istiyoruz.”

 

Bültene kayıt ol