Siyasal yargılamalara son

31.05.2022 - 13:30
Haberi paylaş

AKP ve MHP'nin her şeyin sorumlusu olarak gösterdiği ana muhalefet partisi CHP, tuhaf davalar ve kabul edilemez kararlarla boğuşuyor.

Her fırsatta iktidarın hışmına uğrayan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, 9 yıl önce attığı tweetlerden dolayı 4 yıl 11 hapis cezasına çarptırılmıştı. Yasal işlemleri yapmak için Çağlayan Adliyesi'ne gitti. Oradan Silivri Hapishanesi'ne gönderildi. Cezası beş yılın altında olduğu için hapis yatması beklenmiyor. Ancak siyasi yasaklı hale getirildi ve bu kararı üst yargı kurumları bozabilir.

Kaftancıoğlu, adliyeden hapishaneye giderken Ankara'da görülen Kemal Kılıçdaroğlu'na linç girişimi davası skandal kararlarla bitirildi. 21 Nisan 2019'da Çubuk'ta şehit cenazesine katılan CHP lideri, organize bir topluluk tarafından saldırıya uğramıştı. 67 kişinin yargılandığı davada Kılıçdaroğlu'na yumruk atan Osman Sarıgün'e “Basit yaralamadan” 2 yıl 1 ay hapis cezası verildi, hükmün açıklanması geri bırakıldı.  “Suç işlemeye tahrikten” ise 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Davacı Kılıçdaroğlu olunca en alt sınırdan cezalar kesilirken, linç girişiminin organizasyonunun açığa çıkartılması mümkün olmadı.

CHP'nin davalar günü yarın (1 Haziran) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Yüksek Seçim Kurulu üyelerine hakaret davasındaki karar duruşmasıyla devam edecek. Savcılık, "31 Mart' ta seçimi iptal edenler ahmaktır" dediği için İmamoğlu'nun 1 yıl 3 aydan 4 yıla kadar cezalandırılmasına istiyor. Türk Ceza Kanunu'na göre 1 yılın üstünde ceza alanlar, siyasi yasaklı hale geliyor.

Canan Kaftancıoğlu'na verilen cezalar bozulmalıdır. İstanbul'da seçmenlerin tarafından iki kez seçilen Ekrem İmamoğlu'na dokunulmamalıdır. 

Bültene kayıt ol