Her türden ırkçılığa dur diyelim

04.05.2022 - 10:41
Haberi paylaş

Göçmenlere yapılan ırkçı saldırılar, bayrama rağmen devam etti. Erzurum'da dört öğretmen Kürtçe'ye ve Kürtlere hakaret etti. Irkçı yalanlar, sosyal medyada dolaşıma sokuldu. Ve iktidar mültecileri gönderme girişimini başlattı.

Adana Doğankent’te göçmenlere yönelik saldırıda 4 kişi yaralandı, emniyet güçlerinin müdahalesi yetersiz kaldı. Gaziantep’te, Şahinbey Vatan mahallesinde bir Suriyeli genç ırkçıların bıçaklı saldırısına uğradı, yaralandı. 

Sosyal medyada göçmenlere yönelik asılsız iddialar içeren videolar yayınlandı. İktidar ve muhalefet, göçmenleri geri gönderme konusunda yarış içine girdi. Bu arada göçmen düşmanlıklarının yanı sıra Kürt halkının haklarına yönelik saldırılar da devam etti.

Bütün bu ırkçı saldırılara karşı güçlü bir karşı çıkışı örgütlemek gerekiyor. Irkçılık, fikir özgürlüğü değildir, cezalandırılmalıdır.

Irkçılardan bir nefret filmi 'Sessiz İstila' ve Ümit Özdağ

Emniyet Genel Müdürlüğü, sığınmacılar ve göçmenlerle ilgili bilgileri manipüle eden ”sessiz istila” isimli kısa film yapımcılarının ve provokatif paylaşımlarda bulunan kişilerin yakalandığını duyurdu. Ümit Özdağ ise filmi ben yaptırdım dedi.

Emniyetten yapılan yazılı açıklamada, “Bahse konu video içeriğinde sığınmacılar ve düzensiz göçmenlerle ilgili bilgileri manipüle edip gerçekleri çarpıtarak yayınlayan H.K. isimli şahıs Sakarya’da yakalanmıştır. Ayrıca Suriyeli sığınmacılar ve göçmenlerle ilgili provokatif paylaşımlarda bulunan H.D. isimli şahıs İstanbul'da yakalanarak adli işlemlere başlanılmıştır” denildi.

Ümit Özdağ’ın suç teşkil eden ırkçı filmi “ben yaptırdım” demesi göz önüne alındığında, asıl suçlunun kim olduğu ortada. Irkçı Ümit Özdağ cezalandırılmalıdır.

İktidar ve muhalefet mültecileri geri gönderme yarışına girdi

İktidarın ve muhalefet mültecilerin geri gönderilmesi üzerine yaptığı açıklamalar sürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İdlib'e yapılan briket evlerin anahtar teslim töreninde "Ülkemizde misafir ettiğimiz 1 milyon Suriyeli kardeşimizin gönüllü geri dönüşünü sağlayacak yeni bir projenin hazırlıkları içindeyiz" dedi. 

Erdoğan'ın açıklamalarına dair sosyal medya hesabından paylaşım yapan Kılıçdaroğlu ise "Güvenlik güçlerini teyakkuza geçir ve sınırdan tek bir kaçağın geçmesine izin verme. Zaten biz gerisini iki yılda göndereceğiz" ifadelerini kullandı.

Suriye’de Esad rejimi bölgesinde can güvenliğinin olmadığı, geçen hafta ortaya çıkan sivillerin askerler tarafından katledildiği video görüntüleri ile bir kez daha anlaşıldı. Özellikle muhalefetin, “Esad’la anlaşıp Suriyelileri göndereceğiz” söylemi ya bir yalan, ya da gerçekleştiği takdirde insanların katledilmesine yol açacak bir girişim.

Erzurum'da 4 öğretmenin sosyal medyadaki paylaşımına soruşturma

Erzurum'un Karayazı ilçesinde Kürtçe diline yönelik hakaret içeren görüntüleri sosyal medyadan paylaşan 4 öğretmen hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 4 öğretmenin, Karayazı girişindeki Kürtçe ve Türkçe "Hoş geldiniz" yazılı tabela önünde uygunsuz fotoğraf çekerek sosyal medyadan paylaştığı belirtildi.

Açıklamada, paylaşım üzerine Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce öğretmenler hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Göçmenler konusunda ırkçılık yapanlarla, Kürtlerin hakları konusunda düşmanlık yapanlar aynı çevreler. Irkçılık bir insanlık suçudur, ırkçılığa her zaman dur demeliyiz.

Bültene kayıt ol