Kürt halkı tüm gücüyle ayakta

23.03.2022 - 11:45
Haberi paylaş

İktidar bloku seçim mühendisliği yapıp yasaları değiştirerek seçim kazanmanın peşindeyken, Kürt halkı tüm baskılara ve yıldırma politikalarına rağmen bir milim bile gerilemediğini Newroz mitinglerinde gösterdi.

20’den fazla ilde Newroz ateşi yakıldı. Kutlamalara on binlerce insan katıldı. İstanbul Newroz’unda konuşan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar,  ‘Başarıya yürüyoruz. Zulüm, zorbalık iktidarını mutlaka ama mutlaka bu güç değiştirecektir. Sadece iktidarı değiştirmekle kalmayacak biz bu ülkeye yeni bir başlangıcı da yaşatacağız. Duyun ey savaş baronları, kandan, talandan, yalandan, sömürüden medet uman muktedirler, duyun bu sesi: Biz geliyoruz, halkların gücü geliyor, mücadelenin kararlılığı geliyor.” dedi.

Emin olalım ki iktidar bloku liderleri hem 20 Newroz kutlamasına hem de 21 Mart'ta yapılan Diyarbakır Newroz’una bakıp kara kara düşünüyorlardır. Her bir gelişmenin nedenleri hakkında keskin bir politik bilince sahip olan bir halkın siyaseti etkilemesinin önüne seçim mühendislikleriyle geçilemez!

(Sosyalist İşçi)

Bültene kayıt ol