Marmaray'da mülteci çocuklara şiddet

08.01.2021 - 12:25
Haberi paylaş

İstanbul'da mülteci çocuklar, Marmaray'a kaçak bindikleri iddiasıyla şiddete maruz kaldı. 

Çocukları saçlarından çekerek trenden çıkarmaya çalışan güvenlik görevlileri, yaşananları kayda alan Hakan Tosun'u da engellemeye çalıştı.

Hakan Tosun, olayın görüntülerini Twitter hesabından paylaştı. Görüntüleri Marmaray Üsküdar İstasyonu'nda kaydettiğini belirten Tosun, yaşananları "Güvenlik görevlileri Marmaray’a kaçak bindiklerini ve şikayet olduğunu iddia ettikleri 4 göçmen çocuğu, saçlarından tutarak çıkarmak istiyor. Yolcular müdahale ediyor. Çekim yaptığım için de üzerime yürüyorlar" ifadeleriyle aktardı.

Paylaşılan videoda, güvenlik görevlilerinin çocukları trenden zorla çıkarmaya çalıştığı, trenin direğine tutunan çocukların ise ağladığı görülüyor. Trendeki yurttaşlar, şiddete kayıtsız kalmayarak güvenlik görevlilerine tepki gösteriyor. Bir yurttaş, "Niye çocuğu çekiştiriyorsun, çekme çocuğu. Niye saçını çekiyorsun" derken, güvenlik görevlisinin "Emir. Saçını çekmiyorum, elbiseyi tutuyorum" dediği duyuluyor. Başka bir yurttaşın "Neyse ben veririm parasını" demesi üzerine güvenlik görevlisi "Parayla alakası yok" yanıtını veriyor.

Güvenlik görevlileri daha sonra yaşananları kayıt altına alan Hakan Tosun'un üzerine yürüyerek engellemeye çalışıyor. "Gazeteciyim" diyen Tosun, “Çekemezsin, gel dışarı” denilerek trenden indirilmeye çalışılıyor.

Trendeki yurttaşlar hem Tosun'un engellenmeye çalışılmasına, hem de çocuklara uygulanan şiddete tepki göstererek, "Çocuk bunlar yahu, ne yapıyorsunuz siz" diyor.

Çocukların "Abi geçen gün de Sirkeci'de böyle yaptınız, dövdünüz bizi. Polisi bile aradık biz. Nasıl eve gideceğiz, Yenikapı'da evim" dedikleri duyuluyor.

Hakan Tosun, yurttaşların tepkileri üzerine güvenlik görevlilerinin geri çekilmek zorunda kaldıklarını ve çocukların trende yolculuğa devam ettiğini söyledi.

Bültene kayıt ol