Adalet Bakanı Gül'den Sabah yazarına sert yanıt

18.09.2019 - 17:56
Haberi paylaş

"Yargıda tehlikenin farkında mısınız" diyen Sabah yazarı Dilek Güngör ve "Pelikancı" olarak tabir edilen trollere, Bakan Gül'ün yanıtı sert oldu.

Ankara'da düzenlenen İş Yurtları Fuarı açılışında konuşan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, "Bu örgütün sadece yargıya, orduya, emniyete sızdığı sanılmasın. Nerede ahlaksızca bir saldırı varsa bilin ki orada FETÖ’nün bir tezahürü vardır. Daha düne kadar FETÖ’cülerle aynı maklubeye kaşık sallayanlar bugün çıkıp bize FETÖ ile mücadele dersi vermeye, asil şerefli Türk yargısına saldırmaya kalkmasın" dedi. 

Albayrak grubuna ait gazetedeki köşesinde bazı tahliye kararlarına dikkat çeken Dilek Güngör, "Şu anda yargıyı ele geçiren bu grupların içine sızan FETÖ'cüler eliyle 17-25'teki gibi yeni bir kumpas davası hazırlansa o zaman kim, ne diyebilecek?" "Tarih tekerrür ediyor ama kimse yargıdaki tehlikenin büyüklüğünü fark edemiyor" diye yazmıştı.

Sosyal medyada Pelikancı diye tabir edilen hesaplar, tahliye edilip sonra tekrar gözaltına alınan eski savcı Gültekin Avcı kararına atıfta bulunarak, hakimleri "FETÖ'cülükle" suçlamıştı.

Sabah gazetesinin bağlı olduğu Turkuvaz Medya yöneticisi, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın kardeşi Serhat Albayrak.

Bültene kayıt ol