Erdoğan'dan Murat Alan'a telefon

20.06.2019 - 11:07
Haberi paylaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP'liler tarafından darp edilen Akit gazetesi haber müdürü Murat Alan'ı telefonla arayarak geçmiş olsun dedi.

Erdoğan'ın telefonda, "Bir gazeteciye yönelik böylesine alçakça bir saldırıyı asla kabul edemeyiz, sindiremeyiz" dediği duyuruldu.

Erdoğan, “Özgür basını susturmaya yönelik girişilen bu alçak saldırıyı şiddetle kınıyorum. Saldırının failleri yargı karşısında tek tek hesap verecekler. Bundan emin olabilirsiniz” diye konuştu.

Canlı yayında 15 Temmuz darbe girişimi ve generaller hakkında söylediği sözlerden dolayı başta Genelkurmay Başkanlığı olmak üzere bir çok kesimden tepki gören Murat Alan, geçen hafta dört kişinin saldırısına uğradı.

Sopalı bıçaklı saldırının ardından Alan hastaneye kaldırılırken, 4 saldırgan tutuklandı.

Ankara'da yaşadıklarını ve İstanbul'a geldikleri gün Murat Alan'la tesadüfen karşılaştıklarını söyleyen saldırganların olayın organize değil kendiliğinden meydana geldiğini savunmuştu.

Saldırganların sosyal medya hesaplarını inceleyen gazeteciler, siyasi kimliklerini de duyurdu.

Biri Ankara Ülkü Ocakları görevlisi, diğeri 24 Haziran'da MHP Ankara milletvekili adayı olan saldırganların, MHP lideri Devlet Bahçeli ve makam aracıyla çekilmiş fotoğrafları ortaya çıktı.

Murat Alan hakkında Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler adına açılmış bir tazminat davasının yanısıra Milli Savunma Bakanlığı'nın suç duyurusu üzerine bir soruşturmada devam ediyor.

Sağcı ve ülkücü gazetecilere saldırılar

Medyascope tv'nin 30 Mayıs'ta yayınlandığı haberde, 31 Mart seçimleri sonrası sağcı ve ülkücü gazetecilere yapılan saldırılar şöyle listelenmişti:

Türkiyem TV program yapımcısı ve Yeniçağ gazetesi yazarı Yavuz Selim Demirağ, 10 Mayıs’ta Ankara’da evinin önünde saldırıya uğradı. Olayın ertesi günü Demirağ’a saldırı şüphelisi yedi kişiden altı kişi gözaltına alındı. Savcılıkta ifade veren şüpheliler serbest bırakıldı.

Akdeniz’de Yeni Yüzyıl gazetesi yazarı gazeteci İdris Özyol ise 15 Mayıs’ta Antalya’da gazete binasının önünde saldırıya uğradı. Çağdaş Gazeteciler Derneği, saldırıdan MHP Muratpaşa İlçe Örgütü Başkanı Talu Bilgili’yi sorumlu tuttu.

Antalya’da yayın yapan Güney Haberci Sitesi Genel Yayın Yönetmeni Ergin Çevik de 20 Mayıs’ta Antalya’nın Aksu ilçesinde, üç kişinin saldırısına uğradı. Saldırganlar kısa süre içinde serbest bırakıldı.

Adana’da yayın yapan Egemen Gazetesi imtiyaz sahibi Hakan Denizli, Adana merkez Seyhan ilçesinde 24 Mayıs’ta ailesinin yanındayken silahlı saldırıya uğradı ve yaralandı. Denizli, saldırıdan birkaç gün önce tehdit telefonları alıyordu.

25 Mayıs’ta ise bu kez gazeteci Sabahattin Önkibar saldırıya uğradı. Önkibar’a saldıran kişiler de hemen serbest bırakıldı.

Bültene kayıt ol