Gazipaşa'da göçmenlere plaj yasağı

10.06.2019 - 18:07
Haberi paylaş

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde, Suriyelilerin plajlara girişi belediye meclis kararıyla yasaklandı. 

DHA'nın haberine göre Gazipaşa Belediyesi’nin haziran ayı meclis toplantısı, CHP'li başkan Mehmet Ali Yılmaz’ın yönetiminde gerçekleşti. 

CHP'li meclis üyesi Ulaş Özgen, gündem dışı söz alarak, Suriyelilerin Gazipaşa’daki plajlara alınmamasına yönelik önergeyi başkanlık divanına sundu. Başkan Yılmaz ve CHP'li üyeler, yasaklama maddesinin gündeme alınmasını sağladı. İyi Parti, CHP'ye destekledi, AKP ve MHP gruplarından destek gelmedi.

Yapılan oylamada Başkan Yılmaz çekimser oy kullanırken, Suriyelilerin plajlara alınmaması maddesi,  7 ret oyuna karşı 12 oyla kabul edildi.

Meclis oturumunun ardından gazetecilere açıklama yapan Gazipaşa Belediye Başkanı Yılmaz, "Sonuçta insan haklarına dikkat etmek durumundayız. İlçemiz aynı zamanda turistik bir bölge. Gelen kişinin vatandaşlık durumuna bakmamamız lazım. Gelen kişi insanlarımızı rahatsız ediyorsa gereğini de yapmamız gerekiyor. Suriyeli olmuş başka bir ülkenin vatandaşı olmuş önemli değil. Şahsen ben vatandaşlığına, etnik kökenine veya mezhebine bakarak ayrım yapmak taraftarı değilim, doğru olmadığını düşünüyorum. Ama insanların da rahatsız edilmesine göz yumulmaması lazım. Kim rahatsız ederse etsin zabıtamız gerekeni yapacaktır" diye konuştu.

Bültene kayıt ol