Ankara'da tren kazası: 9 ölü, 47 yaralı

13.12.2018 - 07:11
Haberi paylaş

Sabah saatlerinde Ankara'da meydana gelen Yüksek Hızlı Tren (YHT) kazasında 9 kişi yaşamını yitirdi, 47 kişi ise yaralandı.

Trenin Ankara-Konya seferi yaptığı ve kazanın Yeni Mahalle'ye bağlı Marşandi istasyonunda meydana geldiği bilgisi verildi. 

Kazanın, Yüksek Hızlı Tren'in Ankara garından yola çıktıktan birkaç dakika sonra meydana geldiği belirtildi. Olayın ardından bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildiği ve yaralılara müdahale edildiği aktarıldı.

Olay yerine giden Ankara Valisi Vasip Şahin, kazaya ilişkin ilk bilgileri paylaştı. Vali, iki trenin çarpışması sonucu kazanın meydana geldiğini belirtti. Vali 4 kişinin hayatını kaybettiğini ve en az 43 kişinin yaralandığı bilgisini verdi. Vasip Şahin, ekiplerin çalışmalarına devam ettiğini belirterek kazanın nedenine ilişkin teknik incelemenin sürdüğünü belirtti.

Şahin'in açıklamasından sonra Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan, kazada üçü makinist 9 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Kazada üç vagonun kullanılamaz hâle geldiği ve ekiplerin vagonlardaki olası yaralıları kurtarmak üzere çalıştıkları bilgisi verildi.

Bültene kayıt ol